Po bezbrankovém prvním poločase, kdy byl nejblíže brance ve štětském dresu Malák, poté i podle hostů faulovaný Belák, se skóre poprvé měnilo až v 56. minutě, kdy se po brejku trefil Formánek. Předtím stačil Kloub zlikvidovat přímý kop Doležala.

V 74. srovnal po parádní individuální akci Hrdý a v 82. potrestal faul na Beláka z penalty Slanička – 1:2. Ten pak pohrdl pojistkou a Modlany v závěru vyrovnaly. Penaltový rozstřel ale vyšel lépe štětskému týmu.

„Rozhodčí hrubě ovlivnil zápas v náš neprospěch. Vavrinec byl faulovaný ve vyložené šanci, měli jsme za stavu 1:1 kopat penaltu. Po sportovní stránce to bylo pěkné utkání, hrálo se po celý zápas ve svižném tempu nahoru – dolů. Štětí má výborné mužstvo se spoustou běhavých hráčů," přiznal soupeři kvalitu domácí sekretář Rudolf Polcar.

Jeho štětský protějšek Milan Plíšek viděl duel takto: „Dramatický zápas, kde se všechno podstatné odehrálo ve druhém poločase. Hra domácích spočívala hlavně ve snaze dostávat míče dlouhými centry před naší branku a zde pokud možno hlavou zakončovat. Zápas doprovázela i velká nervozita, která kulminovala po vedoucí brance domácích na 1:0.

Naše mužstvo se v průběhu nepříznivého vývoje dokázalo mobilizovat a průběh zápasu otočit, za což mu patří pochvala. Škoda jen vyrovnávací branky pět minut před koncem."

Hrobce představily v Modré i dva nové hráče. „Do zápasu jsme vstoupili dobře a v podstatě do 60. minuty se hrálo na jednu branku. Po několika náznacích se nám podařilo poprvé skórovat ve 42. minutě, kdy Kala zužitkoval přihrávku Kuby Slavíčka.

V druhém poločase jsme pokračovali v dobré výkonu a Štorc a Jakub Slavíček navýšili naše vedení. Pak jsme přepustili iniciativu domácím, kteří ze dvou rohových kopů snížili na rozdíl jediné branky. Naštěstí se nám brzy podařilo zase odskočit, když skóroval Hemr. Stejný hráč pak ještě neproměnil samostatný nájezd na brankáře.


I přesto jsme zápas už dovedli do zdárného konce. Vítězství z horké půdy si ceníme, výsledek je pro soupeře ještě milosrdný. Jsem rád, že pokračujeme v trendu zlepšujících se výkonů a dokážeme soupeře přehrávat. Pořád ale máme rezervy a věřím, že máme na to, abychom předváděli ještě atraktivnější a nátlakovější fotbal a vyvarovali se hluchých míst v zápasech. Teď nás čeká doma Chomutov a povinnost velí potvrdit tři body z Modré domácím vítězstvím," dodal trenér vítězů Jaromír Kala.

Modlany – Štětí 2:3 pk

•Branky: 56. Formánek, 86. Šedina – 74. Hrdý, 82. Slanička, ŽK 6:5, poločas 0:0, r Suchánek, 150.
•Štětí: Kloub – Čámský, Šimral, Ransdorf, Mencl – Kucler (85. Tichý), Hrdý, Slanička, Stejskal - Belák, Malák.

Modrá – Hrobce 2:4

•Branky: 64. Pazdera, 72. Socha – 42. Kala, 51. Štorc, 59. J. Slavíček, 75. Hemr, ŽK 1:2, poločas 0:1, r. Šmíd, 80.
•Hrobce: Vaněk – Hendrich, Polák, Neuman, J. Kühn – Brandejs, Štorc (88. Matějka), A. Kühn – J. Slavíček (68. Mikas), Kala (75. Sekera), P. Slavíček (46. Hemr).