Louny porazili jasně 4:1, dvěma góly k tomu přispěl i nejlepší střelec domácích – kapitán Marek Polák (celkem 11 branek, druhé místo mezi kanonýry v kraji).

Domácí měli skvělý start, už v šesté minutě se radovali, J. Slavíček rozjel akci, Neuman ještě nezakončil, ale Tomášek ano – 1:0. Po necelé půlhodině hry bylo srovnáno. Z levé strany se podařilo odcentrovat Fiřtovi a na zadní tyči dorážel do odkryté Sailerovy branky Soukup. Hrobečtí si vzali vedení zpět těsně před přestávkou, i když brankář Pokorný mezi tyčemi doslova čaroval.

Po akci J. Slavíčka nejprve vyrazil tutovku Neumana, skórovat zabránil i Kalovi, ale Hálovu bombu už stačil pouze vyboxovat na vápno a Polák propálil vše – 2:1.

Hosté měli superšanci na začátku druhé půle, po rohovém kopu se míč dostal k Suchému a ten ho ze dvou kroků napálil až nad hrobecké nádraží. Trest přišel jen o chvíli později, Tomášek vysunul Hálu a Matoušek byl po jeho centru ve skluzu přesný – 3:1.
Hosté nebyli v mezihře špatní, ve vápnech ale kralovali domácí borci, kteří se trefili ještě jednou. Při odkopu zadáci Loun nastřelili Poláka tak nešťastně, že museli pro míč do sítě počtvrté. Bylo dobojováno, i když se pak ještě při šancích J. Slavíčka, Neumana a P. Slavíčka opět vyznamenal Pokorný.

„Herně to nebylo z naší strany úplně ideální, spíš slabší. Odehráli jsme v sezóně už mnohem lepší zápasy. Potěšitelné ale je, že nám tam spadlo, co jsme potřebovali. Vítězství si musíme cenit, protože Louny nebyly špatné, měly by být v přeboru jedním z nejtěžších protivníků. Soupeř měl velkou šanci srovnat na 2:2, ale naštěstí pro nás nedal a my jsme pak přidali třetí gól z takové akce neakce. No a čtvrtý gól si dali hosté v podstatě sami," dodal trenér hrobeckých fotbalistů Jaromír Kala.

„Hrálo se o první místo, kluci asi byli nervóznější. Každý chtěl dávat druhým dotykem finální přihrávku, což nebylo třeba, chtělo to větší trpělivost. Nebyla to tedy žádná paráda, ale kolektivní, odpracovaný výkon. A to se také cení."

Hrobečtí vedou tabulku o tři body právě před týmem Loun, čtyři body ztrácí Krupka (má o zápas méně) a Žatec. O víkendu se lídr soutěže představí u předposledního Proboštova. „Zatím je to dobré, většinu těch lepších mančaftů už máme úspěšně za sebou. Snad se bude dařit dál."

SH Hrobce – FK SEKO Louny 4:1

●Branky: 41. a 64. Polák, 6. Tomášek, 59. Matoušek – 29. Soukup, ŽK 1:0, poločas 2:1, r. Novotný, 115.
●SK Hrobce: Sailer – Kejval, Matoušek, J. Kühn, Hála – Polák, A. Kühn, Tomášek (76. min. Fary) – J. Slavíček (87. Lukeš), Neuman (70. P. Slavíček), Kala.