I když v úvodních minutách drželi míč častěji hosté, jako první nebezpečně pálil štětský Stejskal. Nadějná byla i hlavička Šmidrkala, ale gólman soupeře Pilař ji vytěsnil a stejně tak zarmoutil i Slaničku o několik minut později.

Skóre se poprvé měnilo ve 39. minutě. To z levé strany našel Stejskal Tichého, který napnul síť – 1:0. Před odchodem do kabin ale bylo srovnáno, když dostal prostor k zakončení Mocko. Štětským patřil začátek druhého poločasu. Po standardce Stejskala a hlavičce Šmidrkala skončil míč na tyči a o dvě minuty později litvínovský gólman zachraňoval na čáře po dalším pokusu štětského stopera.

Hosté udeřili v 60. minutě, kdy rychlý brejk zakončil Macko. Na druhé straně promarnil nadějnou příležitost Kucler, což v 72. minutě potrestal parádní trefou Zigmund. Po rohu vykřesal domácím naději přesnou hlavičkou Šmidrkal, ovšem hosté drama nepřipustili a Kodeš vrátil svému týmu dvoubrankové vedení.

„Nezbývá než hostům pogratulovat k vítězství. Ukázali, že první místo v tabulce jim po právu patří. Naše mužstvo mělo určité okamžiky, kdy se snažilo převzít režii zápasu, jako třeba na začátku druhého poločasu, kdy mělo dvě velké možnosti jít do vedení, ale zůstalo pouze u kdyby. Do konce soutěže zbývají ještě čtyři zápasy, ve hře je 12 bodů a všichni optimističtí fanoušci věří, že ztracená forma mužstva se ještě vrátí a v tabulce nás posune co nejvýše," přeje si sekretář SK Štětí Milan Plíšek.

V dalším kole zamíří fotbalisté Štětí na hřiště 1. FC Spořice.

Štětí - Litvínov 2:4

Branky: Tichý, Šmidrkal – Mocko 2, Zigmund, Kodeš, ŽK 1:3, poločas 1:1, rozhodčí Sejkora, 130.
Štětí: Gabriel – Tůma (64. Kotrba), Šimral, Šmidrkal, Ransdorf – Kucler, Poráč, Slanička, Stejskal (85. Matuszewski) – Tichý, Belák.