Hosté ale na hřiště lídra odevzdaní nepřijeli. Dostali se také v úvodu do velké šance, ale Koudelka Michovského nepřekonal. Domácí se poprvé prosadili po půlhodině, kdy po rohu přesně hlavičkoval Šimral. V 54. minutě viděl asistent rozhodčího po hlavě Slaničky míč za brankovou čárou a Štětí vedlo 2:0. Chomutov se ani za nepříznivého stavu nevzdával a stále zlobil.

Čtvrthodinky před koncem uklidnil domácí Belák, který přetlačil soupeře a podél gólmana skóroval potřetí. Čtvrtou branku favorita přidal o chvíli později Stejskal, který byl u vyraženého míče po střele Hrdého jako první. Na konečných 5:0 upravil v závěru Hrdý, jehož střela změnila směr po teči jednoho z obránců soupeře.

„Krásný výsledek, ale hra už tak dobrá nebyla. Trenér měl před zápasem z velkého množství zraněných hráčů vrásky na čele a na hře to bylo znát. Fotbalově jsme se prosadili až ve druhé polovině druhého poločasu. Povinné tři body zůstaly doma, teď je třeba pokusit se doléčit zranění do příštího zápasu, kdy jedeme do Krupky, která porazila Modlany na jejich hřišti a tlačí se nahoru. Je už na třetím místě," poznamenal domácí sekretář Milan Plíšek.

Štětí - Chomutov 5:0

•Branky: Šimral, Slanička, Belák, Stejskal, Hrdý, ŽK 4:3, poločas 1:0, r. Trégr, 120.
•Štětí: Michovský – Čámský (26. Lelek), Šimral Vacek, Mencl - Kucler, Hrdý, Slanička, Stejskal – Belák, Grepl (74. Poráč).