Zatímco domácí fotbalisté byli ve všech herních činnostech téměř bezchybní, soupeř jich udělal mnohem víc než bylo zdrávo. A to především v defenzívě.

Dá se dokonce bez nadsázky konstatovat, že tým s řadou exdivizionářů v základní sestavě musel po závěrečném hvizdu ještě poděkovat za to, že si neodvezl potupnou desítku.

Zejména Vít Kala měl do přestávky na své silnější pravačce dvě obrovské příležitosti, které neproměnil jednak díky reflexu gólmana Pechatého a na brankové čáře za něj zaskakujícího stopera Kleniara.

„Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsme si už teď vytvořili dostatečný náskok do druhé půle. Doufám, že si ho po přestávce pohlídáme," věřil právem po první pětačtyřicetiminutovce někdejší exligista, brankář SK Václav Sailer.

„To, že nakonec nadělíme tak zkušenému mančaftu osmičku, s tím jsme před výkopem doopravdy nepočítali," přiznal hráč, který dokáže svou obranu s přehledem organizovat.

„Škoda těch dvou zahozených šancí. Kdybych je proměnil, znamenalo by to pětibrankový náskok a klid do druhé půle," netajil své relativní zklamání Vít Kala, aby na otázku jestli neměl obstřelit Pechatého raději plackou, přiznal: „To jsem v tom okamžiku neřešil."

Když krátce po pauze hosté snížili střídajícím Písařem na 3:1, zdálo se, že by se mohli ještě dít zajímavé věci.

Jak se ale záhy ukázalo, i pro toho největšího z fandů FK šlo pouze o iluzi. Na snížení totiž Hrobečtí zareagovali hned pětkrát, z toho navíc dvěma parádními angličany. Střelecký apetit prezentoval autor hattricku Jiří Neuman, fotbalista, který svého času koketoval s možností oblékat prvoligový dres Mostu, v čase, kdy u kormidla Baníku seděl současný trenér Sparty Zdeněk Sčasný: „To je pro mě dneska dávná minulost. To nejdůležitější je, že jsem klukům pomohl k vítězství. Díky fotbalovému osudu za to."

„Nevím, co bych měl k tak jednoznačné porážce říct. Snad pouze podtrhnout, že nás Hrobečtí přehráli ve všech směrech. Udělili nám školu z moderního fotbalu, jak se pověstnou českou uličkou dostat do šance, jak nevypouštět žádný osobní souboj a podobně," nehledal výmluvy litoměřický trenér Michal Slabý.

„Je to pro nás příjemná odměna za to, že jsme derby odehráli s maximálním nasazením. Osobně však přiznávám, že toho mám plné kecky," vyslovil uznání svým spoluhráčům jeden ze stoperů Hrobců Jakub Kühn.

Litoměřicko B se bude snažit odčinit debakl v příštím kole doma s FK SEKO Louny, Hrobce jedou do Vilémova.

SK Hrobce - FK Litoměřicko B 8:1

●Branky: Neuman 3, Polák 2, J. Slavíček, Hála, Mikas Písař, ŽK 2:4, poločas 3:0, r. Karrmann, 70.

●Hrobce: Sailer - Kejval, Matoušek, J. Kühn, Hála - Polák, J. Slavíček (78. Lukeš), A. Kühn, Tomášek (70. Fary) - Neuman (75. Mikas), Kala (65. P. Slavíček).

●Litoměřicko B: M. Pechatý - M. Novotný, Tupý, Kleniar, Pekař - Rapavý, Stožický - Bergmann (58. Janča), Hýř, M. Horváth (46. J. Horváth) - Flégl (46. Písař).

Mojmír Strachota