Nováček ze Štěchovic, který měl na soupisce jen čtrnáct hráčů, z toho jednoho náhradního gólmana, přijel s vizitkou jednoho z nejlépe bránících týmů soutěže. Ani Pod lipou se do útoku příliš nehnal.

Do první velké šance se dostali domácí v desáté minutě, Kučera vyslal po levé straně  Mareše ten pronikl do vápna, ale místo střely ještě volil zbytečně přihrávku. Šraga našel po čtvrthodince hlavu Svátka, míč z jeho hlavy však skončil jen v náruči připraveného Sňozíka. Ve 20. chyběl po narážečce se Svátkem Kabelemu k zakončení jen krok. Skóre se poprvé měnilo ve 23. minutě, kdy se míč z pravé strany dostal do vápna, kde Pechatého nadvakrát překonal Pospíšil. 

| Video: Youtube

Roudnice srovnala ve 30. minutě, kdy si do vápna naběhl na odražený míč nejlepší kanonýr celku z Podřipska Kučera a prostřelil exligového gólmana. Radost netrvala dlouho. Několik sekund po rozehrání nachytaly Štěchovice defenzivu domácích v nedbalkách a Hudec dostal hosty opět do vedení. Když bombu Kučery vytáhl Sňozík konečky prstů nad a Šragův pokus neměl potřebnou razanci, šlo se do kabin za stavu 1:2.

Ve druhém poločase se hrálo podle not domácích. Parádním zákrokem se blýskl Sňozík hned v úvodu, kdy vytěsnil střelu Holuba. Roudnice hodně chtěla alespoň srovnat, v šancích se ocitli Kučera, Svátek, Kalaš, či hlavičkující Petrášek. Hosté byli zatažení v obranném bloku, jejich jediná nebezpečná akce přišla v 87. minutě. To po rohu odskočil míč v dobré pozici jednomu z jejich hráčů. Když už se zdálo, že Roudnice doma na jaře poprvé padne, přišla poslední akce a střídající Verbíř propálil Sňozíka na bližší tyč – 2:2.

Roudnice - Štěchovice 2:2

Branky: 30. Kučera, 90. Verbíř – 23. Pospíšil, 30. Hudec. ŽK: Mareš, Kratochvíl, Kalaš, Svátek – Pospíšil, Krejčí, Hudec. Rozhodčí: Benedikt – Průcha, Pečenka. Diváci: 180
Roudnice: Pechatý – Šimkovský, Veselý (46. Petrášek), Kratochvíl, Šraga – Mareš (63. Hanuš) – Kabele (79. Verbíř), Křeček (46. Kalaš), Holub, Kučera – Svátek.
Štěchovice: Sňozík – Švejda, Busta, Müller, Pavlík – Novák, Jelínek, Hřebeček (61. Kodr), Hudec (90. Soukup) – Pospíšil, Krejčí (68. Šittich).

Ohlasy trenérů po zápase:

Po skončení duelu 26. kola České fotbalové ligy Roudnice – Štěchovice (2:2) nebyl zcela spokojený ani jeden z koučů. Pro domácí byla remíza ztrátou, hosté zase litovali, že inkasovali v poslední minutě vyrovnávací gól.

Karel Zuna (trenér Roudnice): „První domácí ztráta je nepříjemná. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát. Bohužel jsme dostali hloupé góly. První po faulu v rohu, druhý hned po tom, co se nám podařilo vyrovnat. To se prostě nesmí stávat. Přístup některých hráčů mě hodně zklamal. Štěchovice přijely s fotbalem, který moc neuznávám, i když na druhou stranu tady nebyly daleko od toho, aby odvezly všechny body. Nedávno jsem říkal, že každý bod je pro nás důležitý, takže i ten, který jsme vydřeli v poslední minutě. A proč nehrál od začátku Tomáš Petrášek? V týdnu netrénoval, má problémy s břišním přitahovačem. Z toho důvodu jsme se rozhodli ho nenasadit. Je ale vidět, že je pro nás nepostradatelný. Nyní jedeme dvakrát ven a zase potřebujeme přivést body. Pod tím tlakem hrajeme celou sezonu. V Kunicích tedy budeme chtít něco udělat a stejně tak v Převýšově."

Jiří Hruška (trenér Štěchovic): „Jsme smutní, že jsme získali jen bod, ale na druhou stranu to beru tak, že jsme přijeli k týmu, který v té jarní části patří asi k vůbec nejlepším. Nastoupili jsme s hodně kombinovanou sestavou, máme dost hráčů zraněných. Na lavičce byl třeba jeden polouzdravený, náhradní gólman, to byla fakta, která naznačovala, že tady asi díru do světa neuděláme. Ovšem upozorňoval jsem kluky i na to, že domácí jsou stále pod tlakem toho, že musí, musí, musí. Chtěli jsme sáhnout do jejich vzorců rozehrání odzadu, což se celkem v první půli dařilo. Pomohlo, že od úvodu nenastoupil Petrášek.  Postupem času se ale začal projevovat úbytek sil, domácí mohli za odcházející prostřídávat stejně kvalitní hráče, dostávali jsme se pod velký tlak. Měli jsme jen pár rušivých situací. Sice to po našem rohu mohlo být  3:1, ale bohužel se nestalo. V 92. minutě jsme propadli, po našem výkopu jsme měli špatné postavení, vyústilo to v situaci dva na dva, následovala kvalitní střela a gól. Po konci byl sice v kabině nejprve smutek, ale hráčům jsem řekl: Pánové klobouček. Takhle bojovat a uhrát venku bod u kvalitního soupeře je dobré."