Tak své setkání s mužem z Mostu, který je obžalovaný z šíření nakažlivé nemoci i pornografie, pohlavního zneužití či svádění k pohlavnímu styku, ve čtvrtek před ústeckým krajským soudem popisovala jedna z Pfeiferových obětí.

„U soudu to nebylo příjemné, ale všechno, co se stalo, byla životní zkušenost," říká mladík v rozhovoru pro Deník.

Policistům jste řekl, že jste se s Pfeiferem setkal dvakrát. Je to tak?
Ano. Poznali jsme se na internetu. Psali jsme si a potom jsem za ním dojel do Mostu. Poprvé jsme byli v jeho bytě. Podruhé, když jsem ho uviděl, jsem se otočil a odešel.

Proč?
Protože lhal a vydával se za někoho jiného. V tom druhém případě jsem se na internetové seznamce seznámil s jiným mladým mužem. Psali jsme si a potom jsme si dohodli schůzku. Přijel jsem za ním na dohodnuté místo do Mostu. Čekal tam na mě ale Pfeifer. Vydával se za toho, se kterým jsem se měl sejít. Proto jsem k němu ani nedošel, otočil jsem se a odešel. To, co se stalo, byla velká životní zkušenost.

U soudu jste vypověděl, že Pfeifer o svém zdraví nemluvil. Neřekl vám, že je HIV pozitivní. Došlo mezi vámi k orálnímu sexu, ale Pfeifer to popírá. Proč?
Protože mi tehdy bylo jenom 15 let. Nelhal jenom u soudu. Lhal předtím i mně, říkal mi o sobě samé nepravdy.

Jaké například?
Když jsme se poprvé seznámili, řekl mi jiné jméno i že je mladší. Prostě nebyl to ten člověk, o kterém mi potom povídali policisté. Ale poznal jsem ho a ukázal jsem policistům na mapě, kde je dům, kam jsem s ním šel do bytu.