Dne 28. srpna se nevrátili v domluvené době domů a ani o sobě nepodali zprávu. Mladý pár se sešel v neděli v odpoledních hodinách v Litoměřicích a od té doby mají nedostupné telefony, s největší pravděpodobností se pohybují oba společně.

Rodiče Daniela neznají motiv jeho odchodu. S dívkou se scházel teprve čtyři dny.

„Dan je v tomhle jiný. Pořád nevěřím, že jeho by to napadlo, je zásadový, disciplinovaný. Nevím. A hlavně je to aersofťák a chtěl by jít na vojnu, do akce jde vždy připravený. Kdyby chtěl utéct, sbalil by si krosnu s výbavou pro přežití," uvedla Petra Příhodová, matka pohřešovaného chlapce.

Pozitivem je, že byli několika lidmi zahlédnutí na různých místech Litoměřic, mimo jiné v Penny marketu, kde nakupovali a v okolí autobusového nádraží v Litoměřicích. V noci na 30. srpna se pohřešovaná Jana také na okamžik přihlásila na sociální síť Facebook, což by mohlo výrazně pomoci v pátrání.

Ta byla údajně spatřena i na sídlišti Cihelna: „Určitě to byla ona, viděla jsem jí na Cihelně. Když sem se zeptala, jak se jmenuje, tak mlčela a odešla s někým. Kluka jsem ale neviděla," je napsáno u jednoho z pátracích příspěvků na Facebooku.

Zoufalí rodiče se nevzdávají a pokračují v pátrání, které, jak všichni doufáme, dopadne dobře. „Nedělejte už hlouposti, spoustu lidí má o vás strach, nikdo vaše chování nechápe, nemáte důvod blbnout. Vše se dá vyřešit, o všem si promluvit. Čekáme vás doma. Moc nám chybíte a fakt se nemáte čeho bát," prosí zoufale rodiče dětí.

KULHAVÁ JANA (13), 155 cm, hubené postavy, dlouhé světlé rovné vlasy, hnědé oči. Na sobě měla světlou růžovou košili, tříčtvrteční černé elastické kalhoty a modré žabky.

PŘÍHODA DANIEL (16), 165 cm, hubené postavy, plavé krátké rovné vlasy, modré oči. Na sobě měl černé tričko vpředu s bílými a modrými pruhy, tmavě zelené khaki kraťasy, modročerné botasky, černou kšiltovku s nápisem Vaidec bílo-zeleno-červené barvy.