V případě odsouzení jí hrozí až tři roky za mřížemi. „Mohu potvrdit, že jsme obvinili osobu ze spáchání trestného činu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod. S ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme sdělovat bližší podrobnosti," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Na vznesení obvinění upozornila ve středu TV Nova s uvedením informace, že policie jméno stíhané osoby nepotvrdila, a zároveň že ústečtí kriminalisté nikoho jiného od začátku roku kvůli takovému činu neprošetřovali.

HÁKOVÉ KŘÍŽE NA FACEBOOKU

Matka zmizelé školačky z ústecké čtvrti Klíše vystupovala na facebooku pod jménem Hitlerovy milenky Evy Braunové. Vedle radikálních názorů sdílela také nacistické obrázky včetně snímků hákových křížů a dalších rasistických příspěvků. 

Facebookový profil čtyřiatřicetileté ženy je dnes už zablokovaný. 

Server Blesk.cz už ve středu uvedl, že policisté Míšinu matku souvislosti s propagací nacismu několikrát vyslýchali, ale obvinění padlo až v těchto dnech. Míšina matka se ke krajním radikálům hlásila už delší dobu. V roce 2010 například neúspěšně kandidovala do Poslanecké sněmovny za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti.

PÁTRÁNÍ POKRAČUJE

Mladou školačku se prozatím najít nepodařilo. Pátrá se nejen na Ústecku, ale i na Plzeňsku, odkud pocházel expřítel její matky Otakar S. Právě ten se v Čeminech na Plzeňsku v pronajatém bytě konci ledna oběsil.

Otakarova známá tvrdila, že chtěl spáchat sebevraždu v nedalekém lese už dva týdny před tím.

Policisté ale prohledávali i opuštěnou raketovou základnu v Hadačce na Plzeňsku včetně všebořické skládky v Ústí. Zatím bez výsledku.