Na vypůjčené koloběžce kolem Řípu

Rovné - Nejen kola, ale i koloběžky můžou si zapůjčit příznivci zdravého pohybu na různých místech v regionu. Dojet na nich na smluvené místo a vrátit. Na úpatí Řípu se koloběžky půjčují každý víkend v době od 11 do 17 hodin. Jezdec se na ní může vydat do několika cílových stanic. Na trase jsou čtyři sběrná místa a tranzitní doprava sváží nejen koloběžky, ale může dopravit i zákazníky. Provozovatel je připraven podle dohody uspokojit i skupiny zájemců, a to i mimo stanovenou dobu. Více na www.stiparna.cz.

Bříza se dočkala nového znaku a vlajky

Bříza - Obyvatelé obce se dočkali, minulou sobotu jim byl slavnostně představen znak a vlajka. Při aktu jim autor, roudnický heraldik Stanislav Kasík, vyprávěl o historii obce, z které vycházel návrh. Znaku a vlajce požehnal roudnický farář Martin Brousil. Účastníci si mohli prohlédnout na obecním úřadu výstavu fotografií, které představují vývoj obce od dávné minulosti až do současnosti. Druhou slavnost připravuje obec s místními spolky na sobotu 25. června, kdy na fotbalovém hřišti uspořádají zábavné odpoledne nejen pro děti s názvem Hurá na prázdniny.

Výstava o staré podobě školy přitahuje

Roudnice nad Labem - Dítka školou povinná kroutí hlavami nad školními pomůckami, prohlíží si krasopisně popsané sešity, školní učebnice nebo vycpaná zvířátka. Školáci jsou nadšení z technických pomůcek, které se dříve ve školách používaly, např. model parního stroje nebo telegrafu. Ti starší nostalgicky vzpomínají na svá školní léta. Výstava, která přiblíží návštěvníkům školní prostředí před více než 70 lety, potrvá v Městské knihovně Ervína Špindlera v Roudnici nad Labem do středy 29. června, v pracovní dny do 17 hodin, v sobotu od 9 do 12 hodin.

Představí se šest týmů starých gard

Roudnice n. L. - Na hřišti Dynama Podlusky se v sobotu 25. června od 11 hodin uskuteční druhý ročník fotbalového turnaje starých gard Memoriál Václava Šaška. Hrát se bude systémem každý s každým v zápasech na 2 x 15 minut v počtu 1 + 6. Představí se: Liběšice, Neštěmice, Káčko Roudnice, Dušníky a dva pořádající výběry.

Seriál pokračuje Terezínským triatlonem

Terezín - Multisportovní seriál Král Středohoří pokračuje už tuto sobotu od 14 hodin Terezínským triatlonem (0,3 20 5 km). Přihlášky je možné zasílat: hhtp://kralstredohori.cz/terezin (sekce registrace) nejpozději ve středu do půlnoci, poté v den závodu od 12 hodin (hasičské cvičiště u Ohře). Podrobnější informace o akci: Václav Bureš, buresenior@seznam.cz nebo tel. 737 359 719.

Internacionálové vyhráli

Lovečkovice - U příležitosti oslav 620 let založení obce Lovečkovice se místní fotbalisté, kterým se podařilo postoupit ze IV. třídy, utkali s Klubem fotbalových internacionálů. Ti byli úspěšnější, když vyhráli 5:3.