Zemědělci hlásí, dosekáno

Litoměřicko - Zemědělcům v okrese se podařilo do sobotní noční přeháňky dosekat větší část zbývajících ploch s obilovinami. Tento týden zbývá deseti rozhodujícím pěstitelům, které sleduje Agrární komora Litoměřicka, sklidit ještě 205 hektarů s ozimou pšenicí, 40 hektarů s jarním ječmenem a 20 hektarů s ovsem. Při teplém počasí je to otázka jednoho dne. Dosažené výnosy jsou proti loňsku o něco nižší, u rozhodujících plodin pšenice ozimé a jarního ječmene je to o půl tuny z hektaru méně. Víc sypal pouze ozimý ječmen, žito a oves. Celkem bylo sklizeno 58 609 tun obilovin s průměrným výnosem 6,5 tuny z hektaru, loni byl průměr 6,9 tuny.

Liběšický Mikina řádil, trefil se čtyřikrát

Mojžíř - Fotbalisté Mojžíře (I. A) si ke generálce pozvali Liběšice (I. B) a prohráli 4:5. Za hosty řádil Mikina, autor čtyř branek. „Byl k neudržení, školil naší obranu," řekl uznale na adresu hlavní postavy utkání sekretář Mojžíře Josef Kolankiewicz. Mojžíř Liběšice 4:5 (2:2). Branky: Fiala 3 (1 z PK), Vitásek Mikina 4, Vlasák.

České Kopisty nestačily na Střekov

Střekov - Fotbalisté Sokola České Kopisty (I. B třída) nestačili v generálce na I. A třídní Střekov, kterému na jeho hřišti podlehli 4:2, i když ještě v poločase byl stav nerozhodný 1:1.

Hudební festival pod Milešovkou

Milešov - Nultý ročník festivalu Milešoffest se uskuteční v sobotu 27. srpna v Rybářské baště ve Velemíně pod Milešovkou.Začátek akce je naplánovaný na druhou hodinu odpolední, ukončena by měla být v neděli ve dvě hodiny ráno. V rámci půldenního festivalu stihne vystoupit nespočet hudebníků, například Brajgl, Will Eifell, Algaes, Hambaeros, Toska, Nectíc nebo DJ Stoody, ale také Hynkovo hravé divadlo. Součástí akce je možnost stanování, parkování, koupání a občerstvování.

Chovatelé představí 900 zvířat

Žitenice - Během prázdnin se v Ústeckém kraji koná jen několik chovatelských výstav, jedna z nich proběhne tuto sobotu, 27. srpna, ve zdejším výstavním areálu U Tří lip. V době od 8 do 17 hodin si návštěvníci budou moci prohlédnout i ostatní chovatelské exponáty. Na 120 chovatelů z Ústeckého, Libereckého a Středočeského kraje a z přátelské organizace ze saského Sebnitz přihlásili na 400 králíků, 180 holubů, 200 kusů drůbeže, 120 ušlechtilých morčat a desítky okrasných ptáků. „Nejlepší exponáty na okresní výstavě ve všech oborech oceníme poháry a čestnými uznáními. Přehlídka bude doplněna o expozici dalších domácích zvířat, jako jsou ovce a kozy. Kolegové přivezou terarijní zvířata a akvarijní rybičky. Nakoupit bude možné kvalitní chovný materiál, krmivo a chovatelské potřeby," uvedl Jiří Andrle, předseda základní organizace.

Skauti se rozloučí s prázdninami

Litoměřice, Lovosice - Litoměřičtí a lovosičtí skauti si připravili zajímavé ukončení prázdnin. Poslední srpnový víkend se budou s prázdninami loučit na lanech. Každý účastník si bude moci vyzkoušet lezení na nízkých překážkách, které budou metr až dva nad zemí, ale také na těch vysokých, které jsou tři až deset metrů nad zemí a jsou jištěné horolezeckým způsobem. Jde o projekt podpořený z fondu Hennlich, který je administrovaný Ústeckou komunitní nadací, a z dotačního programu Zdravého města Litoměřice. Celá akce se uskuteční v sobotu od 10 do 15 hodin na Mostné hoře v Litoměřicích a v neděli ve stejný čas v lesoparku Osmička v Lovosicích. Zúčastnit se může každý.