Právě v těchto dnech je v úseku mezi 12. a 20. kilometrem, tedy zhruba mezi Úžicemi a Novou Vsí, doprava kvůli opravě silnice vedená na dálnici v protisměru. Omezení na tomto úseku dálnice potrvají až do poloviny července.

„Kolony na Ústí nad Labem se tvoří už od sjezdu na Kralupy. Zdržení je tak do patnácti minut," popsala v pondělí dopoledne situaci na D8 Eliška.

O pár hodin později facebooková stránka věnovaná dálnici D8 už radila, aby šoféři osobních aut raději místo popojíždění ve vedru sjeli před Novou Vsí z dálnice a vrátili se na ni až u Roudnice nad Labem.

Stejně tak jako řidiči jedoucí do Ústí nad Labem od Mělníka. Po nejbližším nájezdu u Nové Vsi se totiž na dálnici nedostanou vůbec a musí zamířit na „starou" silnici vedoucí přes Straškov. Nájezd ze silnice I/8 od Mělníka na Ústí nad Labem je totiž na křižovatce v Nové Vsi uzavřený. Objízdná trasa vede po silnicích I/16, II/608 a II/240 přes obec Straškov – Vodochody do Roudnice nad Labem, kde je umožněn nájezd na dálnici D8.

Dopravní omezení na D8 se citelně dotklo také obyvatel Straškova – Vodochod. Od pondělí se přes obec opět valí kamiony jako za dob E55.

„Ministerstvo dopravy nás na změnu upozornilo minulý pátek a v pondělí ji spustilo. Jsme si vědomi toho, že při uzavírce jiné řešení není. Bohužel ne všichni řidiči dodržují dopravní značení v obci, kde máme dva přechody pro chodce a z jedné strany je snížení rychlosti na 30 kilometrů za hodinu," řekl starosta vesnice Ondřej Švec s tím, že už požádal dopravní policii, aby v tomto úseku zvýšila dohled.

I přesto už v pondělí dopoledne došlo na křižovatce uprostřed Straškova k nehodě osobního a nákladního auta. Kolize se naštěstí obešla bez zranění a místo s opatrností zůstalo průjezdné.