„Jde o tři plechové nádoby o objemu 5m3 s železobetonovou vanou zdvihaných zvedacím zařízením určené na papír, sklo a plast," přiblížil Jan Vancl, mluvčí města, s tím, že kontejnery budou v Krabčičké ulici na Bezděkově.

„Opět jsme prioritně vybírali lokalitu, kde realizaci nebudou bránit inženýrské sítě. I přes nutné terénní úpravy se bezděkovská lokalita v Krabčické ulici ukázala jako ideální a věřím, že místní obyvatelé budou se stanovištěm spokojení alespoň tak, jako v dalších částech města," řekl místostarosta Roudnice Jiří Řezníček.

Město podle Jana Vancla vyšlo vstříc i občanům, kteří mají problém s odvozem odpadů na sběrné dvory. Jeho vedení tak přistoupilo k dalšímu kroku – umisťování velkoobjemových kontejnerů do vybraných lokalit. První z nich byl k dispozici v Podluskách a do dnešního dne jsou přistaveny dva z nich v lokalitě křižovatky Neklanova a Okružní ulice v sídlišti Hracholusky u podzemních kontejnerů.

„Do těchto velkoobjemových kontejnerů patří pouze objemný odpad, např. nábytek, podlahové krytiny, sanitární keramika, avšak v žádném případě nebezpečné odpady, barvy, elektrospotřebiče, pneumatiky, či stavební odpad. Taktéž platí přísný zákaz odkládání odpadů z podnikatelské činnosti," upřesňuje Jan Vancl.

„Kontejnery jsou primárně určeny pro místní obyvatele, kteří nejsou schopni vlastními prostředky převézt odpad na sběrné dvory, proto prosíme o ohleduplnost," uzavřel mluvčí města.