25 INSCENACÍ

Herci tu odehrají přes 25 inscenací z repertoáru divadelního sklepení H2O na pražském Žižkově. Jen pro festival vzniknou dvě původní hry.

„Pod širým nebem uprostřed gotického ambitu vzdáme hold Williamu Shakespearovi, v roce 401. výročí jeho úmrtí, dvěma původními inscenacemi jeho her v moderním překladu Martina Hilského: Kupec benátský a Romeo a Julie," láká mluvčí projektu, studentka a členka Oldstars, Julie Ondračková.

Kromě Shakespeara se návštěvníci festivalu mohou tešit také na Tři sestry Antona Pavloviče Čechova, Vraždu v Klášterní ulici Eugena Labiche nebo na komedii Jak je důležité míti Filipa od Oskara Wilda.

„Většinu programu ale tvoří inscenace jiných žánrů. Uvedeme například autorskou hru Jacka Clovera Ostrovní lidé, která reflektuje problematiku uprchlíků. Generační zpovědí současných teenagerů bude inscenace Googlegenerace," popisuje Ondračková.

Areál roudnického kláštera bude divákům přístupný od pátku 14. do neděle 16. července. V klášterní zahradě vyroste stanové městečko pro přespávání diváků.

„Občerstvení i hygienické zázemí je zajištěno," ujišťuje Prokop Novák ze studentského organizačního týmu festivalu. Výtěžek z festivalu poputuje ve prospěch roudnického kláštera, na který studenti ze skupiny Oldstars upínají svou pozornost již čtvrtým rokem.