Není se tedy čemu divit, že se množí informace o vakcíně.  Například již velmi dobře víme, že velká část lidí se očkovat proti covidu nenechá. Bojí se, že jim způsobí plešatost nebo nějaké netušené dýchací problémy, které by jim mohly zkazit jinak jistě moc pěkné Vánoce a lyžovačku v Krkonoších. 

Také víme, že ruské vakcíně nevěříme. Jednak je ruská, což je samozřejmě důvod sám o sobě, navíc vznikla podezřele rychle a také s jejím testováním to v zemi, kde zítra znamená předevčírem, nebude úplně nejslavnější. Ale zase s tím dopingem jim to jde vlastně docela dobře, tak proč by vakcína proti covidu nemohla dopadnout dobře? 

Pořadník na vakcínu

V našem hezkém českém rybníčku také leccos víme. Vznikl kupříkladu pořadník, podle něhož se bude vakcína šířit. První budou senioři nad 65 let a také naše milovaná první linie, vzápětí pak bude následovat vláda. V jaké vlně budou očkováni ministři, kteří již jsou v důchodovém věku, není úplně jasné, ale jistě se to časem vyřeší. 

Na kus přesně již také víme, kolik letadel bude potřeba k tomu, aby se vakcína dostala ke všem potřebným. Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu spočítalo, že aby svou dávku dostalo 7,5 miliardy lidí, bude potřeba neuvěřitelných 8000 (slovy osm tisíc) obřích letadel Jumbo Jet. Škoda že právě tato letadla se již vlastně nevyrábějí. 

O vakcíně víme opravdu takřka vše. Také víme, že obří farmaceutická společnost AstraZeneca, která vakcínu vyvíjí spolu s britskými vědci, testování zastavila, protože u jednoho testovaného se objevily zdravotní komplikace.  

Víme tedy bezpečně, že vakcína zatím stále není a 8000 Jumbo Jetů zatím dál zeje prázdnotou. A kdy se kýženými krabicemi s vytouženou látkou naplní, ale ani náhodou nevíme.