Zvířata potřebují každodenní péči chovatelů, ať je horko nebo mráz, svátek nebo všední den. A i v době nouzového stavu tomu není jinak. Pokračuje se i v započatých projektech a také na přípravách celého areálu na otevření a na hlavní návštěvnickou sezónu.

„Přestože k nám návštěvníci nemohou, snažíme se jim přinášet i nadále informace o dění v zoo prostřednictvím webových stránek a facebookového profilu, kde jsou k vidění kromě aktuálních fotografií i krátká videa natočená chovateli. Jsou to momenty z jejich práce a ze života zvířat, které teď nemohou lidé vidět naživo,“ uvedla tisková mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková.

„Z reakcí lidí je patrné, že se o dění v jejich zoo stále zajímají a že se těší, až se brány zoo opět otevřou. Často také nabízejí svou pomoc, čehož si velmi vážíme. S ohledem na okolnosti a současná omezení je pro nás nejlepší formou pomoci finanční příspěvek,“ doplnila.

Přispět na každodenní provoz zoo mohou zájemci dvěma způsoby – symbolickou adopcí některého ze zvířat (podrobnosti zde) nebo vkladem libovolného finančního příspěvku na účet k veřejné sbírce (2120217/0100).

„Za každý příspěvek budeme velice vděčni,“ uzavřela Nováková.