Arsenal Česká Lípa přivítal na své půdě celek Chrastavy a vyrovnané utkání nakonec dopadlo lépe pro Českou Lípu, která vyhrála těsně 4:3. „Jsem strašně rád, že jsme to dokázali otočit a připsat si další vítězství v závěru podzimní sezony,“ řekl k zápasu trenér vítězného celku Rudolf Věchet.

Arsenal Česká Lípa - Chrastava 4:3 (2:3)

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří se prosadili zásluhou Suka v 17. minutě. Radost jim ale dlouho nevydržela, jelikož o tři minuty později rozhodčí odpískal v pokutovém území hostů penaltu, a tu s přehledem proměnil Kaňkovský. O dvě minuty později se navíc prosadil Frömmel a domácí vedli. Jenže ne na dlouho.

Závěrečné minuty patřily hráčům Chrastavy. Ve 35. minutě se pískala další penalta. Tentokrát na druhé straně a Suk ji s přehledem proměnil, a prosadil se tak v zápase podruhé. Ještě před koncem poločasu se trefil Rozmajzl a Chrastava po poločase vedla 3:2.

Jenže ve druhé části se hra České Lípy výrazně zlepšila. Kaňkovský druhým gólem srovnal v 57. minutě a vítězství Arsenalu zařídil v 74. minutě taktéž svým druhým gólem v utkání Frömmel.

close Arsenal Česká Lípa - Chrastava 4:3 (2:3). info Zdroj: Deník/Jaroslav Marek zoom_in

„Po solidním úvodu jsme od osmnácté minuty přestali hrát a soupeř toho využil. Nám nešly přihrávky. Po pohovoru v kabině jsme ve druhém poločase začali hrát náš fotbal, na dva tři doteky, což máme zažité. Rozpumpovala to naše pětičlenná záloha a kanonýři Kaňkovský a Frömmel dali góly,“ chválil svůj tým domácí trenér Rudolf Věchet.

K zápasu se zpětně vracel rovněž trenér Chrastavy Petr Rozmajzl starší. „Byli jsme lepší v první části. Tam naši kluci hráli dobře. Do zápasu jsme nastoupili se třemi mladými kluky, kteří splnili to, co jsme od nich očekávali, a celkově si myslím, že první poločas nám vyšel podle představ,“ uvedl.

„To už se ale nedá říct o druhém poločase. Ačkoliv jsme vedli 3:2, polevili jsme v aktivitě a Česká Lípa byla lepší. Rozhodla koncovka, a bohužel jsme náskok ztratili a nemáme ani bod,“ dodává na závěr Rozmajzl.

Česká Lípa se tak posunula na pátou příčku. Chrastava je po podzimní části přeboru na deváté pozici.

Branky: 20. a 57. Kaňkovský (pen.), 22. a 74. Frömmel - 17. a 35. z pen. Suk, 42. Rozmajzl. Rozhodčí: Špidlen. ŽK: 2:2. Diváků: 85.
Česká Lípa: Kadlec - Hrdlička (46. Vodrážka), Mígl, Zemánek, Valta - Vaníček, Lakatoš, Lacek, Ladra, Frömmel - Kaňkovský.
Chrastava: Frank - Melichar (77. Kyncl), P. Rozmajzl (58. Firman), Žemlička, Vobejda (81. Tajbr), M. Rozmajzl, Šupol, Jaček, Uzel - Tauchman, Suk.

Další zápasy krajského přeboru:

Doksy - Nový Bor 3:1 (2:1)
Branky: 33. Kouba, 35. Vaňátko, 71. Kukla - 11. Havel. Rozhodčí: Hnětynka Blaschke, Bohata. ŽK: 2:3. Diváků: 120.

Frýdlant - Sedmihorky 0:0
Rozhodčí: Paulus. ŽK: 3:1. Diváků: 80.

Rovensko pod Troskami - Višňová 0:3 (0:2)
Branky: 23. Dobrovodský, 39. Michálek, 87. Žežulka. Rozhodčí: Havel. ŽK: 1:0. Diváků: 137.

Bílý Kostel nad Nisou - Železný Brod 4:2 (1:2)
Branky: 45. Chomout, 50. Studnička, 79. Vacek, 89. Ďuriš - 4. Svoboda, 41. Šefr. Rozhodčí: Pánek. ŽK: 4:4. Diváků: 60.

Skalice u České Lípy - Hrádek nad Nisou 1:1 (0:0)
Branky: 80. Kraus - 51. Hnízdo. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 1:3. Diváků: 80.

TABULKA

close KP Libereckého kraje. info Zdroj: Deník zoom_in