O čem všem se ještě sparťanský odchovanec rozpovídal?

O incidentu:
Na polovině, blízko tribuny, byl na mě faul a balon se odrazil do první řady. Je tam malý kopeček, míč se skutálel, a jak byli všichni otočení zády… S jedním spoluhráčem mám signál, že na sebe jen mrkneme a rychle rozehraju. Musím přiznat, že to bylo asi půlmetr za lajnou, ale prošlo to, viděl nás jen jeden hráč z Převýšova. Přiznávám, že to byla chyba, nebo spíše vyčůranost.

O následném vzteku soupeře:
Penalta byla jasná, hráč soupeře na rozhodčího křičel jen kvůli mému rozehrání. Chápu ho.

O inspiraci:
Odkoukal jsem to v lize od zkušenějších hráčů, třeba od Pavla Horvátha, který vždycky rozehrával a ani se neptal rozhodčího, jestli má čekat na píšťalku. Kdybych si balon o půl metru posunul, zas by uběhla nějaká vteřina. Prostě jsem to zkusil. Moment překvapení. Vedli jsme 3:2 a říkal jsem si, že když tak mě rozhodčí vrátí a rozehraje se znovu. A ono to nějak prošlo.

O lítosti:
Když jsem si akci zpětně přehrával v hlavě, nakonec výsledek neovlivnila, radši jsem ale ani nešel kopat penaltu. Nechci říkat, že jsem udělal sviňárnu, ale nevěřil jsem si na ni. Když jsem si to pak přehrával, říkal jsem si: kdybych šel za rozhodčím, jestli ten moment může vrátit… Trochu mě to zamrzelo, měl jsem tohle gesto udělat.

O pověrčivosti u penalt:
S gólmanem Převýšova se ve třetí lize potkáváme už třetí rok a já mu už dvě penalty nedal. Pořádně jsem si nevěřil ani teď při první, při druhé jsem raději poslal našeho útočníka, kterému se daří. Bylo to asi i tím, že na mě vyřvávali hráči, šlo o vyhecovaný moment. Šel jsem raději do ústraní. Mrzí mě ale, že byl vyloučený soupeřův hráč.

O pozápasových reakcích:
Každý mi řekl, že by se taky bil za mančaft. Žádnou dohru to nemělo. Jen na internetu.

O trestu pro oba rozhodčí:
Přijde mi přísný. Když si to zpětně vyhodnotím, bude to mrzet i mě, měl jsem udělat zmíněné gesto a jít za nimi. Přímo s rozhodčími se neznám, takže jim asi žádnou zprávu posílat nebudu, ale až se později potkáme, třeba na mě budou přísnější. (usmívá se)