1/2

Jak jste přijal nabídku k trénování?
Samozřejmě určité překvapení to bylo, ale příjemné. Vždycky jsem všude říkal, že jsem Zbrojovák, je pro mě čest jít trénovat A tým Zbrojovky.

Co chcete změnit, aby tým začal vyhrávat?
Jdu do toho s tím, že mám nastavené určité principy a tréninkové procesy, které mám vyzkoušené s dorostem a které chci předat hráčům. Ať už jde o chování v obranné a útočné fázi, aby hráči věděli, jakou mají zodpovědnost, jaké jsou jejich povinnosti.

Měl jste čas zanalyzovat, kde byly rezervy ve hře Zbrojovky?
Úplně jsem si to ještě nezanalyzoval, většinu zápasů jsem ale sledoval. Viděl jsem tam jisté rezervy v určitých věcech. Ať už jde o chování po ztrátě a zisku míče, kam nabíhat, co dělat, jak napadat. To jsou věci, na kterých budeme pracovat.

Do konce září je přestupové okno, budete tlačit na případné změny?
Jsem ve stádiu, kdy si hráče sám vyzkouším, uvidím, jak budou schopni reagovat v tréninku, co dokážou v zápasech. Na základě toho pak s vedením klubu vyřešíme, jestli nějaké posily pro nás mají smysl, nebo jestli máme kádr natolik dobrý, že posily nepotřebujeme. 

Můžete jmenovat posty, které byste případně v týmu rád obměnil?
Myslím si, že moc posil potřebovat nebudeme. Věřím tomu, že právě díky tréninkovému procesu se posuneme o kousek dál i s hráči, které máme.

S čím do angažmá jdete?
Vyhrávat chceme všichni, protože je to sport. Chci, aby kluky fotbal bavil, abychom soupeře přehrávali a byli lepším týmem. A samozřejmě věřím, že když tyto atributy splníme, budeme i vyhrávat.

Je podle vás reálné, že Zbrojovka i přes bodovou ztrátu bude bojovat o baráž?
Věřím, že to reálné je. Myslím si, že máme tým, který je schopný podávat lepší výkony.

Co jste stihl od svého jmenování?
Novinku jsem se dozvěděl v sobotu večer, kdy jsme měli informativní schůzku. V neděli jsme měli s vedením poradu, na níž jsme si řekli něco o kádru. Stačil jsem si osvěžit, jak vypadá, protože většinu kluků znám.

Jaká byla nálada na tréninku?
Myslím, že dobrá. Náladu hodnotím podle toho, že když trenér křičí a nutí hráče, tak je to špatně. Mně se na prvním tréninku povedlo, že jsem stál a díval jsem se, jak kluci hrají. Když to takto funguje, je to v pořádku.

arrow_left Předchozí
1/2
Další arrow_right