„Hattrick jsem dal poprvé od chvíle, co si umím zavázat kopačky,“ směje se sedmadvacetiletý odchovanec zlínského Fastavu. „Vzhledem k tomu, že jsem pokladník, tak mně zase tak draze nevyjde,“ vtipkuje Suchý.

Celek z lázeňského města v 11. kole krajského přeboru vyřídil Provodov 8:0 a připsal si nejvyšší výhru sezony. „Nečekal jsem, že bychom mohli vyhrát takovým rozdílem, vždyť co jsem v Luhačovicích čtyři roky, tak jsem Provodov ještě neporazil, až teď,“ říká Suchý. „Bylo ale vidět, že k nám soupeře dorazil v oslabené sestavě. Navíc doplatil na vyloučení,“ přidává.

Luhačovičtí fotbalisté si sobotní střetnutí náramně užili. Spousta z nich pak pokračovala v zábavě i po utkání. „Já jsem šel nejprve s jedním kamarádem do kina na film Blíženec s Willem Smithem, pak jsme ještě s dalšími spoluhráči poseděli ve Zlíně,“ přiznává Suchý.

V lázeňském městě ho fotbal baví. I když milovaný sport u něj dávno není na prvním místě, na dobrou partu nedá dopustit. „V Luhačovicích máme super kolektiv. S kluky se známe dlouho. Většina z nás prošla mládeží ve Zlíně,“ připomíná odchovanec Fastavu, který měl v kariéře taky dobře našlápnuto.

Suchý byl v jednom ročníku s Jugasem, Hájkem nebo Lukášem Holíkem, společně pak slavili žákovský titul mistra republiky.„Na základě toho jsme pak dostali cenu primátora města Zlína,“ vybavuje si i po letech.

S ševci absolvoval také spoustu zahraničních turnajů, díky svým výkonům se dostal do mládežnické reprezentace. Nastupoval po boku Kadeřábka, Skaláka či Krejčího. Tak daleko jako oni to ale nakonec v kariéře nedotáhl.

Vzpomínky na Líšeň

„V devatenácti letech jsem se rozhodoval mezi fotbalem a studiem, a jelikož jsem se dostal na práva do Brna, nebylo co řešit,“ říká Suchý.

V současnosti poskytuje právnické služby v rodném Zlíně. Do Luhačovic stejně jako další hráči dojíždí. Při studiu v Brně nastupoval za Bohunice a Líšeň, kde zažil sestup z třetí ligy i z divize, ale také slavil triumf v krajském přeboru.

I když delší dobu strávil v bohunickém Tatranu, rád vzpomíná také na Líšeň, která nyní hraje druhou ligu. „V té době jsem si to nedokázal absolutně představit. Byl to takový skromný rodinný klub, na stadionu ještě nebyla ani hlavní tribuna. Líšni ale pomohla spolupráce se Zbrojovkou,“ je přesvědčený Suchý, který samozřejmě sleduje i ligový Fastav Zlín.

„Klub je samozřejmě s Luhačovicemi hodně provázaný. Úplně zarytý fanoušek ševců nejsem, ale samozřejmě Zlínu přeji jenom to nejlepší,“ uvedl.

Ligový tým neodepisuje. Sám ví, že ne vždy se daří. Důkazem jsou právě Luhačovice. I když Suchý a spol. o víkendu zničili Provodov 8:0, letošní výsledky nejsou zdaleka tak dobré jako v minulých letech.

„Nejde nám to úplně podle představ. Po třech sezonách se potýkáme s absencí hráčů,“ dodává na závěr.