1/13

Ve svém volném čase se starají o hřiště, shánějí finance pro rekonstrukci zázemí, nebo se věnují péči o talenty. Řeč je o nadšencích, kteří podporují své kluby, a to často bez nároku na honorář.

close Kopeme za fotbal info Zdroj: Archiv Deníku zoom_in „Fotbal se neobejde bez stovek a tisíců nadšenců, kteří udržují sportovní a společenský život i v těch nejmenších vesnicích, starají se o mládež a doopravdy fotbalem žijí,“ zdůrazňuje Antonín Panenka, bývalý československý reprezentant a mistr Evropy 1976.

Úsilí těchto výjimečných lidí však zůstávalo často v ústraní. Proto vznikla anketa, proto v minulých týdnech proběhlo na webech všech regionálních Deníků hlasování v jednotlivých krajích a osobnosti s nejvyšším počtem hlasů postoupily do celostátního kola.

Stručné medailonky krajských vítězů si můžete přečíst v galerii pod tímto odstavcem. Pro svého favorita hlasujte v anketě pod článkem až do 4. prosince 2019. Vítěze - tedy Osobnost amatérského fotbalu 2019 - pak představíme v pondělí 9. prosince ve Sportovním deníku.

close Rudolf Káva (vlevo) předal v rámci slavnostního vyhlášení šek na 10.000 Kč nadačnímu fondu Šance školáčkům. info Zdroj: Ruda Cup 2018 zoom_in

RUDOLF KÁVA, Sokol Teplá (Chebsko, Karlovarský kraj) 

Patří k nepostradatelným činovníkům oddílu, se kterým spojil i svou fotbalovou kariéru. V současnosti v Sokole plní nejen roli sekretáře, ale také pozici trenéra u fotbalových nadějí v okresním přeboru starších žáků. Právě díky jeho obětavosti a vstřícnosti fotbalový oddíl ve třítisícovém městečku stále žije. Stará se také o áčko a v nové sezoně chce opět postavit na nohy dorost. Ten v Teplé desítky let chybí.

arrow_left Předchozí
1/13
Další arrow_right