„Měli velkou šňůru. Jsme rádi, že jsme jim ji ukončili,“ radoval se po výhře 1:0 ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY záložník Filip Zorvan. „Myslím, že to bylo zasloužené,“ dodal.

Střelec jediné branky to trefil. Votroci ukázali lídrovi tabulky, který přes zaškobrtnutí na východě Čech jistojistě oslaví návrat na nejvyšší scénu, že rovněž náleží ke špici druhé ligy.

„Pracovali jsme na sto deset procent a byli jsme za to odměněni,“ pochvaloval si trenér Zdenko Frťala.

Pro Hradec byla výhra (a velmi dobrý výkon) nutností. V sedmi kolech před střetem s Dynamem totiž vyhrál jen jednou a v tabulce mu odskočily nejen Budějovice, ale i druhá Jihlava.

Do posledních pěti zápasů sezony tak vstoupil s jasnou ambicí: Votroci chtějí udržet třetí místo, které by znamenalo barážové dvojutkání se čtrnáctým celkem první ligy.

„Řekli jsme si, že je před námi posledních pět zápasů, tři týdny do konce sezony. Není se na co šetřit,“ vykládal spokojený Zorvan. „Takhle se o ligu má hrát,“ pronesl.

Podobná představení však tým bude muset zvládnouti v příštích kolech. Na závěr soutěže totiž nemá ani trochu jednoduchý los. Představí se doma se zachraňujícím se Táborskem a o baráž hrajícím Ústím nad Labem. Jede k velkému derby do Pardubic a už zítra na hřiště silného Brna, přímého konkurenta v boji o třetí flek.

„Výhra nad Budějovicemi může být dobrý impuls. Máme motivaci dokázat, že jsme lepší a baráž si zasloužíme. Musíme se na to soustředit. Jedině tak můžeme uspět,“ nakázal Zorvan.

„Soutěž bude dramatická až do konce. Nemyslím si, že nás v Brně čeká klíčové utkání,“ odmítl se poddat tlaku kouč Frťala.

Pravdu má jen napůl. Zásadní budou totiž všechny čtyři duely, které Votroky čekají…