„Nikdy jsem neplánoval mít takto namíchané mužstvo. Mým přáním bylo dát dohromady tým. A vzniklo z toho něco naprosto unikátního,“ usmívá se Daz Moss, prezident klubu, který momentálně nastupuje ve III. třídě.

Své domácí zápasy hraje na Zličíně. Zítra se ovšem představí celé republice. Za Raptory totiž zavítá projekt Můj fotbal živě, který vysílá přímé přenosy duelů nižších soutěží. V neděli od 10 hodin změří Raptoři síly s posledním týmem tabulky, Prosexem.

„Je to neskutečné. Loni touto dobou jsme ještě nebyli registrováni a teď budeme hrát v přímém přenosu České televize. Je to odměna za spoustu práce, kterou jsme pro klub odvedli,“ těší Mosse, který pochází z anglického Yorkshiru.

Vládne angličtina

V kabině mužstva najdete přes dvě desítky různých národností. Tolik jich neměla ani Sparta ve Stramaccioniho éře. Na rozdíl od letenských pokusů ale na Zličíně všechno šlape.

Hlavním jazykem v kabině je samozřejmě angličtina. „V zápalu boje někdo použije slůvka ze svého jazyka nebo si popovídá ve skupině stejně mluvících hráčů, ale všichni se snažíme zlepšovat i v češtině,“ prozrazuje klubový šéf.

Ani po utkání nikdo nesundá kopačky a nejde si po svých. „Často se setkáváme i mimo tréninky, ať už jdeme na pivo nebo na dobrou večeři. Můžu hrdě říct, že v našem klubu vzniká celoživotní přátelství,“ dodává boss Moss.

Matematika v „pralese“?
Zábava na jedné straně, riziko na straně druhé. Budete se divit, ale i bookmakeři na tento speciální zápas „pralesa“ vypsali kurzy. Kdokoliv si tak může u Fortuny vsadit na to, jaký tým vyhraje (což je v podstatě jasné), ale třeba i na to, kolik padne branek.

„Není to zcela běžné, ale kurzy dokážeme dopočítat. Sázení je přeci jen z velké části matematika,“ uvedl sportovní expert Fortuny Roman Kovařík. Podle informací Deníku bookmakeři strávili nad zápasem více času (a zjišťovali si více informací, třeba přes sociální sítě, a dokonce i přes známé). „U amatérských soutěží je riziko zvláštního faktoru,“ přiznal Kovařík. Ale tady prý bude vše v pořádku: přenos jde díky ČT do celé země…

Tip bookmakera: Raptors Prosex 13:0