On možná ne, ostatní ano. Otázka zní: Je Slavia vůbec k poražení (tedy na domácí scéně)? Řečí čísel: Sešívaní zatím vyhráli deset zápasů, inkasovali jen dvě branky. A po klopýtnutí Plzně už vedou tabulku o šest bodů. „Soutěž je hrozně dlouhá, zatím se odehrálo jen dvanáct kol,“ dodal Trpišovský.

Úřadující šampion již porazil Spartu, nyní vyzrál na dalšího silného soka. Ještě víc udivuje styl, kterého se hráči drží. Aktivita směrem dopředu, napadání. Přesné pasy a šance.  O lecčems vypovídá komentář posledního soupeře. Jablonecký kouč Petr Rada, známý to stratég, vykládal: „Věděli jsme, že Slavia je rychlostně velmi nebezpečná.“

Ve hře je také  jeden rekord. Ondřej Kolář nedostal gól už 758 minut. K maximu, které drží Petr Čech, mu schází ještě  144 minut.

Následovaly další komplimenty jako například tento: „Jakmile vede, je to s ní těžké.“ Bezpochyby. A parta z Edenu vládne nejen na body, ale opanuje všechny podstatné statistiky.  Zajímavost na konec? Jako hodinky šlape i defenziva – důkazem budiž jen osmnáct střel soupeřů na bránu – od začátku ročníku. „Ani my jsme neměli žádnou šanci,“ uznal jablonecký forvard Martin Doležal.

Potrápí někdo Slavii?