Proti sobě nastoupí lídři české a španělské nejvyšší soutěže, ovšem každý se na vrchol dostal jinou cestou. Slávisté kráčí FORTUNA:LIGOU bezkonkurenčně a ještě nepoznali hořkost porážky. Barcelona se v úvodu ročníku trápila a do čela se dostala poprvé až před říjnovou reprezentační přestávkou.

I když se říká, že jeden hráč tým nedělá, tak hra španělského giganta prakticky stojí a padá s Messim. A ten právě na začátku sezony chyběl. Po jeho návratu Barcelona vyhrála čtyři duely v řadě. „Doufám, že nastoupí i proti nám,“ nebojí se nejblyštivější hvězdy soupeře kouč Slavie Jindřich Trpišovský. „Pro Slavii jde o zápas desetiletí, tak ať Barcelona hraje kompletní. Celý život se na ni koukáte v televizi a teď takový tým uvidíme v Edenu,“ usmívá se.

Jedna z opor ale bude trenérovi Ernestu Valverdemu stoprocentně chybět. Během víkendového zápasu v Eibaru se zranil záložník Sergi Roberto. A přesto, že Barcelona v tomto utkání vyhrála 3:0, sebralo jí více sil, než se čekalo. Kvůli nepokojům v Katalánsku totiž nemohla její výprava k utkání odletět, ale absolvovala 600 kilometrů dlouhou cestu autobusem. Možná i proto se rozhodla, že nebude v Praze trénovat.

Bude platit aktivní hra Slavie? 

I tak přijede Barcelona do české metropole v roli jasného favorita. Slávisté si ovšem věří a optimismus jim rozhodně nechybí. Aktivní agresivní styl, jaký trenér Jindřich Trpišovský svým svěřencům ordinuje, slavil úspěch i proti týmům, jako má Chelsea, Inter Milán nebo naposledy Dortmund.

Brankář Slavie Ondřej Kolář k tomu poznamenává: „Náš styl nevyhovuje nikomu, je hrozně náročný. Vidím, jak kluci běhají, jak presují. Jsem přesvědčený, že s ním bude mít starosti i Barcelona. Viděli jsme její zápas s Interem a měli v něm velké problémy. Nevidím důvod, proč by to tak nemělo být i s námi.“

Když přijel španělský velkoklub do Edenu naposledy, porazil tam Viktorii Plzeň 4:0. Jak dopadne tentokrát?