Oba celky měly před výkopem zápasu shodnou bilanci jedné výhry a jedné prohry po penaltovém rozstřelu. A ta naznačovala, že by mělo jít o vyrovnaný duel. Opak byl pravdou.

Ačkoliv hosté začali aktivněji, už ve druhé minutě je po chybě domácí obrany mohl poslat do vedení Belák, ale jeho střela jen těsně prolétla kolem levé tyče a o osm minut později ho svou střelou z šestnáctky napodobil Hrdý.

Do černého se trefovali Českobrodští. Ve 32. minutě zkompletoval hattrick výborně hrající domácí útočník Fikejz a když se k němu ještě v 21. minutě přidal kolega z útoku Křelina, účet první pětačtyřicetiminutovky byl uzavřen.

„Po tom loňském zranění jsem něco ubral na váze, jako mančaft máme natrénováno a já jsem strašně rád, že jsem to dnes gólově zúročil," byla slova šťastného střelce hattricku.

Kdo si myslel, že domácí uberou v druhé půli plyn, ten se mýlil. Po příchodu z kabin v rozmezí pěti minut nadělili soupeři další dvě branky v 51. přesným pasem vyzval Fikejz ke skórování Moravce a v 55. min. Křelina svou druhou trefou v utkání prostřelil vše, co mu stálo v cestě 6:0. Tlustou čáru pod účtem tohoto zápasu pak udělal Suk.

„Co k tomu mám dodat? Utkání jsme zahájili až příliš aktivně a pak jsme úplně odešli, nebyli jsme schopni si ani pořádně přihrát. Kluky asi zlomila 21. minuta, kdy jsme po sporné ofsajdové situaci, kdy ji pomezní nejdřív praporkem signalizoval, pak ho opět stáhne a hlavní hru pustí, inkasovali druhý gól. A když po více jak půlhodině máte handicap čtyř gólů, s tím už se dá těžko něco dělat," posteskl si po utkání kouč Štětí Josef Vinš.

Domácí trenér Zdeněk Šmejkal starší, pokud šlo o inkriminované ofsajdové postavení, byl jiného názoru. „Ten hráč, který v něm možná byl, se vracel, do hry nezasáhl a Stejskal pak ke skórování vyzval Křelinu naprosto regulérně. Jinak dnes nám tam padlo vše a současně jsem rád, že se do hry vrací marodi."

„Dnes smekám před výkonem celého mužstva, odehrálo velmi kvalitní utkání, když už po necelé půlhodině vedlo 3:0. Současně mě potěšilo, že i pak pokračovalo dál ve vysokém tempu a konečný výsledek je jasným vyjádřením poměru sil na hřišti," dodal spojený prezident domácího SK Luboš Holý.

Č. Brod - Štětí 7:0

●Branky: 14., 27., 32. Fikejz, 21., 55. Křelina, 51. Moravec, 68. Suk, ŽK 2:5, poločas 4:0, r. Langmajer, 200.

●Český Brod: Drápela - Smola (76. Petržílka), Hrdlička, Slicho, Moravec (69. Dvořák) - Skořepa (58. Makovský), Walter, Stejskal, Suk - Křelina (76. Hanzl), Fikejz.

●Štětí: Kloub - Čámský, Šimral, Vacek, Mencl (55. Poráč) - Kucler, Hrdý (46. Tichý), Slanička, Stejskal (46. Vokoun), Malák - Belák.

Mojmír Strachota