Štětští nastoupili do duelu s druhým celkem středočeské I. A třídy, ve kterém působí i Lubomír Remenec (podílel se na postupu SK do divize), po dopoledním tréninku.

Hosté volili obrannou taktiku s cílem eliminovat snahu domácích a často vyráželi k nebezpečným brejkům. To jim stačilo, protože domácí útok byl bezzubý. V desáté minutě se Ostrá dostala do vedení, ale ani pak se obraz hry nezměnil. Štětí ovládalo střed hřiště, ale příliš nebezpečné nebylo.

Navíc po půlhodině přišel faul v pokutovém území a hosté z penalty zvýšili svůj náskok. Stejnou výhodu dostali před přestávkou také domácí fotbalisté a Stejskal alespoň snížil na 1:2.

Kdo čekal, že se divizní tým po poločase probere a otočí vývoj střetnutí, ten se mýlil. Po ztrátě míče ve středu pole a rychlém útoku hosté opět vedli o dvě branky.

„Měli jsme dál platonickou převahu, ze které ovšem Ostrá moc strachu mít nemusela. Malá jiskřička naděje přišla dvanáct minut před koncem po nádherné brance Menčla z velké dálky na 2:3. Naše mužstvo se hledalo i ve čtvrtém přípravném zápase. Výkony jsou zatím matné, obrana často chybuje a náš útok vlastně neexistuje. Za týden nás čeká Viktorie Žižkov a to bude silná káva," poznamenal na klubových stránkách sekretář klubu Milan Plíšek.

Štětí - Ostrá 2:3

• Branky Štětí: Stejskal z pen., Menčl, poločas 1:2.
• Štětí: Doležal - Malík, Šmidrkal, Slanička, Mencl - Kvída, Menčl, Ransdorf, Kucler - Stejskal, Dvořák (Tůma, Tichý, Kmoch, Cibulka, Šimral).