„Dnes jsme viděli typické jarní utkání našeho týmu. Měli jsme řadu brankových příležitostí, které jsme neproměnili. V tom máme největší rezervy. Nejlepší den neměl ani jindy spolehlivý brankář Kovačka. Soupeř proměnil své šance a to rozhodlo. Čtyři branky v naší síti jsou ale moc. Horké počasí bylo pro oba týmy stejné, na to se ale samozřejmě vymlouvat nechceme," zhodnotil na klubových stránkách duel prezident FK Bílina Petr Procházka.

„Věděli jsme, že v tom vedru to bude hlavně o tom, jak se kdo přinutí. Také jsme s Karlem Mikasem kluky nabádali, ať se pravidelně občerstvují. Naštěstí domácí nevyužili první šanci a my pak udeřili. Petrem Slavíčkem. O osm minut později jsme po akci z pravé strany Púčala – Horký skórovali podruhé, když zakončoval Hora. No a po standardce Poláka, která tam nějak propadla, to bylo o tři.

Bílina měla pak ve druhé půli jakýsi tlak, ale udeřili jsme zase my. Utekl Kala a Petr Slavíček to uklidil k tyči. Domácí pak jen v poslední minutě snížili. S ohledem na ostatní výsledky je to super, hned se to projevilo v tabulce. Snad z těch dvou zápasů něco uděláme a záchrana bude v pohodě," dodal trenér vítězů Marián Řízek. Narážel na fakt, že zítra hostí Hrobce Litvínov a v sobotu Vilémov.

Bílina - Hrobce 2:4

•Branky: Katrenič, Mergl – P. Slavíček 2, Hora, Polák, ŽK 3:3, poločas 0:3, r. Suchánek, 100.
•Hrobce: Kysela – Púčala, Bartůněk, Polák, Sekera – P. Slavíček, Hora, Štorc, J. Slavíček – Kala (85. Lukeš), Horký.