Štětí rozstřílelo Neštěmice

Štětí – Dobrou formu potvrdili ve víkendovém utkání nejvyšší krajské soutěže fotbalisté SK Štětí, kteří na domácím hřišti porazili Neštěmice vysoko 5:1 a ztrácí pouze bod na vedoucí Blšany.

Favorita dostal do vedení Belák, který po přihrávce Stejskala zvyšoval i na 2:0. Poté dorážel na 3:0 Šimral a i když hosté korigovali, vítězství si domácí nenechali uniknout a v závěru ještě přidali dvě branky.

„Jeli jsme tam s obrannou taktikou, ale už v prvním poločase měl soupeř tři vyložené šance. Naštěstí pro nás se prosadil jen jednou. Začali jsme pak hrát více dopředu a Soukup trefil spojnici. Gólovky měli i Sukama a Maštalíř, ale místo vyrovnání přišel brejk a vedení Štětí 2:0.

Pak následoval rychlý kontr a rázem to bylo 3:0. Stehlík pak krásnou individuální akcí snížil, ale v závěru jsme se nekoncentrovali a dostali další dvě branky. Největším problémem je obrana. Ta nám zatím vůbec nefunguje. Jsme v ní pasivní, vůbec nejsme schopni odvrátit míč při standardních situacích. Už na nás leží psychická deka. Útočníkům se také nedaří, neproměňujeme ani vyložené šance. S Modrou to bude příští týden boj o spodek tabulky," uvědomoval si po duelu kouč poražených Martin Beran.

„V prvním poločase to byla hlavně snaha našeho týmu dostat se do vedení. Hosté pozorně bránili a my jsme nevyužili několik vyložených brankových příležitostí. Dočkali jsme se až pět minut před změnou stran. Úvod druhého poločasu měl podobný průběh a také jsme po zásluze přidali gól na 2:0. Pak jsme si však vybrali už tradiční patnáctiminutový oddechový čas, abychom v závěru dokázali přestřílet průchodnou obranu Neštěmic a nakonec zvítězit vysokým rozdílem," okomentoval na klubových stránkách výhru spokojený štětský sekretář Milan Plíšek.

Štětí - Neštěmice 5:1

•Branky: 40. a 56. Belák, 77. Šimral, 88. Kucler, 89. Stejskal – 87. Stehlík, ŽK 0:2, poločas 1:0, r. Roháč, 120.
•Štětí: Kloub – Čámský, Šimral, Ransdorf, Mencl – Kucler, Slanička, Hrdý (81. Poráč), Stejskal – Malák (72. Tichý), Belák (79. J. Grepl).


Hrobecké popravil čtyřmi góly Valenta

Krupka – Nečekaným debaklem skončil výlet hrobeckých fotbalistů do Krupky, kde v duelu 10. kola krajského přeboru inkasovali celkem pětkrát. Na výhře svého týmu měl největší zásluhu Dominik Valenta, který se trefil čtyřikrát.

Přitom hosté nezačali zle, od 32. minuty vedli, jenže vzápětí domácí srovnali a do půle udeřili ještě dvakrát. Po změně stran pak výhru navýšili.

„Ten zápas nebudu ani komentovat, příště zkrátka musíme doma porazit Postoloprty," nechtěl se k průběhu duelu vracet kouč Hrobeckých Jaromír Kala.

Krupka - Hrobce 5:1

•Branky: 34., 42., 48. a 80. Dominik Valenta, 38. Rilke – 32. Kala, ŽK 1:4, poločas 3:1, r. Oborník, 100.
•Hrobce: Kysela – Hendrich, Polák, Neuman (82. Matějka), J. Kühn – Štorc, A. Kühn, Hemr (62. Mikas) – P. Slavíček (46. J. Slavíček), Brandejs, Kala.