Hosté ze Štětí byli favoritem, vždyť ještě před rokem nastupovali v divizi, zatímco Hrobečtí v I. A třídě, ale že to pro svěřence Mariána Řízka skončí takovým debaklem, čekal asi málokdo.

Štětí těžilo především ze standardek, využilo celkem čtyři. Domácí jiskřička naděje zadoutnala v 53. minutě, kdy J. Slavíček připravil gólovku pro Brožíka, ale krátce po rozehrání potrestal hrobeckou hrubici Belák a hosté měli znovu k dobru tři góly. Podruhé se ke slovu dostali Hrobečtí až za stavu 1:6, kdy Kalovu akci zakončoval Polák. Poslední slovo ale měli hosté.

„Utkání se mi hodnotí velmi špatně. Na začátku to nevypadalo, že bychom měli dostat takovou nálož, ale byly tam nepohlídané standardky. Definitivně asi rozhodl ten třetí gól před půlí. Zaostávali jsme ve všech fázích hry. Dopředu se nám občas něco povedlo, ale v obraně byl takový chaos, že kdyby tady hrála nějaká stará garda, tak jsme dostali těch gólů dvacet. Máme problémy s dlouhými míči za obranu, s tím něco musíme udělat. Naštěstí alespoň tři hráči měli chuť hrát. Kala, Štorc a Polák se snažili do konce zápasu, jinak byl tento výkon otřesný a Štětí vyhrálo zcela zaslouženě," přiznal trenér poražených.

„Konečně se nám podařilo vstřelit branky po standardních situacích. Brzy jsme vedli, o chvíli později to bylo 2:0 a na 3:0 krásně vymetl šibenici Tomáš Belák. Věděli jsme, že soupeř minule dotáhl v Proboštově tříbrankové manko, ale tady už bylo asi rozhodnuto. Dali jsme sedm gólů, ale klidně jich mohlo být i víc," dodal autor první štětské trefy a kapitán týmu Lukáš Stejskal.

Hrobce-Roudnice - Štětí 2:7

Branky: Brožík, Polák - Belák 2, Stejskal, Šmidrkal, Slanička, Kucler, Šimral, ŽK 6:2, poločas 0:3, r. Suchánek, 130.
Hrobce-Roudnice: Kysela - Kala, Hendrich, Hora, P. Slavíček (87. Lukeš) - J. Slavíček, Polák, Štorc, Sekera (46. Bartůněk) - Mikas (55. Neuman), Brožík.
Štětí: Michovský - Poráč, Šmidrkal (74. Ransdorf), Šimral, Mencl - Kucler (86. Németh), Malák, Slanička (75. Tichý), Stejskal - Belák, Rejman.