„Nebýt fantastického výkonu Petra Pechatého, který v brance demonstroval mnohem vyšší než divizní kvalitu, z postupu by se radoval soupeř," přiznal po zápase šéf hostí Radek Bania.

Měl napilno už v sedmé minutě

Ne vždy dokáže funkcionář přiznat barvu. Mnohdy je opak pravdou. Nicméně tady jsou výmluvná fakta, která předsedův postřeh jen umocňují. Litoměřický gólman měl napilno už v 7. minutě. Patrně inspirován zákroky házenkářských gólmanů stihl vykopnout rány Stejskala a Porače. Po 20 minutách pro změnu vyhrál střet z očí do očí s Tichým, aby měl v závěru prvního poločasu nezbytný kousek štěstí, když technická střela kapitána Stejskala šla těsně nad pravou šibenicí.

Po pauze si hned dvakrát poradil s Belákovými tutovkami na hranici malého vápna k levé tyčce a polapil i hlavičku ze čtyř metrů.

Domácí nakonec své šance proměnili, kdy je v 71. minutě poslal do vedení Porač s pomocí nešťastné teče Rapavého. „Na kdyby se nehraje. I když za stavu 2:0 bychom patrně zápas dotáhli do vítězného konce," litoval přímo z lavičky fakta předseda Vladimír Frey. Že musí mít i ten nejlepší gólman nezbytný kousek kliky, byla důkazem poslední minuta zápasu, kdy osamocený Čámský poslal plackou míč napříč celou brankou doslova o centimetry vedle pravé tyče.

Vyznamenal se rovněž Kloub

Nezůstali jsme ovšem slepí. Ani Pechatého protějšek, exstraškovský Lukáš Kloub se v brance nenudil a rovněž se několikrát vyznamenal. Zejména po střele a přímém kopu exligisty Stožického a „malé domů" Ransdorfa.

„Ten Jakubův (míněno Novotného) centr zleva na bližší tyč měl milimetrové parametry. Byl to můj první gól hlavou mezi chlapy. Ten, který jsem dal jako žáček, se nepočítá," podtrhla důležité vyrovnání další výrazná postava utkání Vlastimil Stožický.

Z lavičky tým FK vedl Pavel Zuna, který měl šťastnou ruku při střídání, jakož i radost z postupu: „Cítil jsem, že při penaltovém rozstřelu prokážeme větší jistotu, protože náš brankář získal už v průběhu zápasu u soupeře respekt!" Doplňme, že litoměřický gólman vychytal Tichého, Belák poslal míč nad a Ransdorf do břevna. Na druhé straně se trefily do černého Pavlíček, Stoický a J. Dolejška.


Štětí - Litoměřice: 1:1, na pk 0:3.

Branky: 71. Porač - 75. Stožický, sudí Řeháček, žk 2:1, 140 diváků, poločas 0:0.

Štětí: Kloub - Čámský, Šmidrkal, Šimral, Ransdorf - Porač (82. Mencl), Mslák, Sklenička, Stejskal (87. Marek) - Belák, Tichý.
Litoměřice: Pechatý - Matějka, Beran, Svoboda, J. Dolejška - M. Horváth (67. Zákravský), Rapavý, Kleniar (67. Flégl), Stožický, J. Novotný - Pavlíček.