„Hráli jsme s hodně těžkým soupeřem, vítězství je velmi cenné. V první půli jsme mohli za stavu 2:0 rozhodnout, šance na to byly. Ve druhém poločase nás Hrobce tlačily, Račuk ale chytal skvěle. Měli jsme náročný program, proto je tohle vítězství parádní," děkoval za bojovnost svěřencům trenér Miroslav Janota, jenž se do Proboštova po nějakém čase vrátil.

„A budu pokračovat, asi mě neodvolají. Vypadá to, že spojení já a Proboštov funguje." Dvě kola před koncem je Proboštov druhý, právo postupu do divize ho pravděpodobně nemine. „Nevíme, jestli půjdeme nahoru. Musíme to zvážit. Teď je pro nás prioritou pohár," tvrdil kouč.

„Ze zápasu mám smíšené pocity. Podali jsme jeden z nejlepších výkonů na jaře, soupeře jsme dle mého názoru jednoznačně přehráli, vytvořili jsme si velké množství šancí, ale body zůstaly domácím. Jestliže jsem v zimě avizoval, že chceme soupeře přehrávat a působit dominantně, tak tento zápas byl toho dokonalou demonstrací. Soupeř, druhý celek tabulky, se na domácí půdě jen bránil, často pouze odkopával míče, ale ani ty nejvyloženější šance jsme nevyužili – Brandejs obešel brankáře a jeho slabou střelu vykopl obránce, sami na brankáře šli Polák a Slavíček, Kalovu střelu z voleje zastavilo břevno a neposlední řadě nedal Brandejs penaltu. Nemá smysl naříkat, čekají nás poslední dva zápasy sezóny, budeme chtít navázat na výkon z Proboštova, přidat na kvalitě v zakončení a poprat se o umístění ve špičce tabulky," dodal trenér hostů Jaromír Kala.

Proboštov - Hrobce 3:1

●Branky: 8. Pazdera (pen.), 17. Blažek, 85. Beran – 90. Polák, ŽK 4:1, poločas 2:0, r. Krutina, 150.
●Hrobce: Lukeš – Neuman (78. Mikas), Kejval, J. Kühn, Hála – Štorc, A. Kühn, Polák – J. Slavíček, Brandejs, Kala.