V přípravném utkání změřily síly s netradičním soupeřem, z USA přijel výběr Stars ´N Stripes. Mladší dorostenci podlehli 2:5, když se dvakrát trefil Pospíchal, starší padli jen těsně 5:6.

„Myslím, že to můžeme hodnotit jen pozitivně. U těch mladších mi chyběla pouze větší agresivita, byl to spíš ještě žákovský než dorostenecký fotbal. Kluci ale spolu hráli poprvé, takže souhra trochu vázla. U těch starších to bylo ještě lepší. To už byl fotbal se vším všudy. Jen škoda, že to neskončilo alespoň tou plichtou. Byla by určitě zasloužená," zhodnotil utkání domácí trenér Tomáš Vecko.

Jeho protějšek Ed Puskarich vysvětlil, proč se jeho tým, který přijel na zápas z Prahy, ocitl v Roudnici a jak se mu svěřenci zamlouvali.

„Část hráčů je z mého domovského týmu v Dallasu a část je hostujících. Jedná se o partu kluků, kteří to s fotbalem myslí vážně a chtěli jet okusit evropský fotbal. Jinak u nás v Texasu hrajeme soutěž, které se říká Showcase division, jezdíme na turnaje a snažíme se kluky dostat na univerzity. U vás v Česku odehrajeme ještě jeden zápas, ale pak nás čeká cesta do Kodaně, kde potrénujeme a pak vyrazíme na největší mládežnický turnaj do Švédska.

Máme mladý tým, samozřejmě chceme vyhrát všechny zápasy, ale vím, že někteří jsou na tom technicky i takticky dobře, jiní hůř. A jak jsme se dostali k vám? Můj táta je Čecho – Chorvat. Trénuji už 29 let. V Praze, kterou miluji, jsem byl v roce 2009 a každé tři, čtyři roky chci jet někam jinam. Tihle kluci ji ale nikdy neviděli, tak jsem si říkal, proč nenavštívit tohle skvělé město kvůli fotbalu."

Ed Puskarich se ukázal i jako skvělý prognostik. Několik minut před finále Eura, kdy rozhovor vznikal, měl o vítězi jasno. „Dneska to vidím na Portugalsko, doufám, že vyhraje." A jak už víte, nemýlil se.