Jak už bývá v Hrobcích zvykem, brankami se nešetřilo. Jako první udeřili hosté hned ve třetí minutě, kdy po pravé straně prošel Egrt a v zakončení zachoval chladnou hlavu. Jenže stejně mazácky si na druhé straně počínal Neuman a začínalo se od nuly.

Domácí byli nebezpečnější, hlavičky Neumana a Matouška však gól nepřinesly a střelu srbického Stibora Sailer vyrazil. Hrobce pak dostal do vedení Kala a těsně před půlí odmítl pojistku Tomášek, který pravačkou překopl branku ze tří kroků.

V 61. se už ale skóre měnilo, akci potáhl Polák, našel Neumana, který ještě předložil před prázdnou Kalovi 3:1.

Obraz hry se změnil v 68. minutě. Za domácí obranu si zaběhl jeden ze Srbických, Sailer sice jeho gólovku zlikvidoval, ale míč se dostal k Egrtovi, který vypálil. Před hrobeckým gólmanem se po míči vrhl J. Kühn a sudí Nedvěd viděl ruku. Hosté penaltu proměnili, navíc hráli přesilovku. Tu využili díky hlavičce Jelena.

„Co k tomu říct? Před zápasem bych bod se soupeřem, kterého považuji za jednoho z nejfotbalovějších v soutěži, bral. Ovšem po tom průběhu jsem spíše trochu zklamaný. Vždyť do té 68. minuty jsme to měli skvěle rozehrané a vypadalo to, že máme tři body v kapse. Jenže přišla ta penalta, vyloučení, pak i vyrovnání a my se ještě strachovali, abychom neprohráli. Šlo se pak do penalt a ty jsme zvládli. Ono se to možná nezdá, ale ten bod navíc by mohl být důležitý. Třeba ho ještě doceníme," poznamenal trenér Hrobeckých Jaromír Kala.

Hrobce - Srbice 4:3 np

●Branky: 27. a 61. Kala, 4. Neuman - 3. a 70. Egrt, 83. Jelen, ŽK 4:4, ČK 68. J. Kühn, poločas 2:1, r. Nedvěd, 50.

●Hrobce: Sailer Kejval, J. Kühn, Matoušek, Hála Polák, A. Kühn, Tomášek (62. Fary) J. Slavíček (89. Mikas), Neuman (72. P. Slavíček), Kala.