V Trnovanech přivítají léto

Trnovany – Mažoretky, kouzelník Kravata nebo představení v podání Irris. To jen zlomek z programu Vítání léta, které se koná zítra od 15 hodin na hřišti v Trnovanech. Představí se i historická skupina Soldáti a navečer i skupina Travis Family. Děti se kromě soutěží a her mohou těšit také na dovádění v pěně, kterou jim zajistí hasiči.

Cantica zpívá sbormistrovi

Litoměřice – A léta běží, vážení. Takhle pojmenoval svůj dnešní (23.6.) koncert ženský pěvecký sbor Cantica Bohemica. Důvod je prostý – chce tak spolu s veřejností oslavit 80. narozeniny svého sbormistra. Vladimír Frühauf patří u nás ke sbormistrovské špičce. Sborovému zpěvu se věnuje neuvěřitelných 57 let. Za tu dobu přivedl sbory, které vedl, k mnoha úspěchům u nás i v zahraničí. Úspěchy slavil právě s Canticou Bohemikou, kterou v roce 2000 spoluzakládal. Cantica Bohemica pod jeho taktovkou zahájí dnešní koncert ve varhanním sále ZŠ Boženy Němcové v 19 hodin.

Z Hlinné vyjde pouť na Plešivec

Hlinná – V neděli 25. června se koná pouť ke kapličce svatého Jana Křtitele na vrchu Plešivec. Na zhruba dva a půl kilometru dlouhou trasu vyrazí procesí v 15 hodin z návsi ve Hlinné, od 16 hodin pak bude mši svatou v kapli sloužit generální vikář Martin Davídek.

V Lukově na Gruntu začíná letní Svatojánská výstava

Lukov – Do letošního programu venkovské Galerie na Gruntu v Lukově u Úštěka se v sobotu zařadí také Svatojánská výstava. Svá díla tam představí dvě úspěšné mladoboleslavské výtvarnice Květuše Burešová a Zuzana Muzikant Jeřábková. Na výstavě s názvem Plná náruč květin budou k vidění jak obrazy, tak i malby na hedvábí. Vernisáž se koná v soboru 24.6. od 16 hodin. Výstava bude k vidění do 28. července.

Devět revitalizovaných staveb je hotových, upravuje se okolí

Terezín – Pevnost Terezín nejsou jen okem viditelné stavby, některé již opravené, jiné na záchranu ještě čekají, ale také přes 30 kilometrů podzemních chodeb a další kilometry vodního systému, jež měly obranný charakter. Devět systémů a objektů poškozených po povodni v roce 2013 bylo v posledních dvou letech revitalizováno. Náklady činily zhruba 200 milionů korun, asi 80 milionů korun město ušetřilo při výběrových řízeních. V současné době se dokončuje úprava jejich okolí, v září bude pozvána veřejnost k jejich prohlídce.

Infocentra z Litoměřicka se zapojila do celostání ankety

Litoměřicko – Litoměřické, lovosické, roudnické a štětské infocentrum bojují v anketě Informační centrum roku. Tu vyhlásila Asociace turistických informačních center, letos nově ve spolupráci s vydavatelstvím Kam po Česku. Anketa je určena široké laické i odborné veřejnosti. Oproti minulým ročníkům je prodloužena doba hlasování, a to od 20. června až do 31. srpna. Hlasovat je možné z jedné IP adresy ve všech čtrnácti krajích a pouze pro jedno konkrétní i-centrum v kraji. Do letošního ročníku se jich zapojilo celkem 422.

Zastupitelé Štětí zasedají

Štětí – Informace o rozvoji společnosti Mondi Štětí, žádosti o dotace z Grantového programu města, strategie rozvoje města, schválení zadávacího řízení na služby v projektu odkanalizování Počeplic, Stračí, Radouně, Chcebuze a Brocna. To jsou jen některé body na programu zasedání zastupitelů Štětí. Ti se sejdou ve čtvrtek 29. června ve velkém sále tamního kulturního domu. Mimo jiné projednají také projekty sociálního začleňování nebo informace o vývoji v Labe aréně.