Karolína Plíšková začínala s tenisem ve čtyřech letech na kurtech u řeky Ohře v Lounech. Když tam rozpoznali její talent, jezdila hrát do střediska v Litvínově. Tam jí začala v roce 1999 vštěpovat další tenisové dovednosti trenérka Zuzana Rolenčíková. Ta teď, o osmnáct let později, sleduje, jak její tehdejší svěřenkyně usedá na trůn pro světovou jedničku. Je nadšená.

„Její výsledky z poslední doby ukazují, že jde správným směrem. Navíc si myslím, že jí moc prospělo spojení s trenérem Davidem Kotyzou,“ říká Rolenčíková, která sleduje poslední zprávy o Karolíně z dovolené v Rakousku.

Před osmnácti lety s malou Karolínou a její sestrou Kristýnou začínala na tenisových kurtech v Litvínově. Obě holky šly nejdříve do tenisové školičky, odkud se po čtyřech měsících přesunuly právě k Rolenčíkové. A ta je vlastně začala učit první kroky po kurtu a správné návyky. „Poté, co jsem v klubu skončila, jsem se v Lounech věnovala jen těmto dvěma holkám. Tehdy to ještě nebylo tak rozšířené, že by se trenér věnoval jen jednomu nebo dvěma dětem a ne třeba dvaceti. A tím se vlastně holky nastartovaly, protože jsem se mohla důkladně věnovat pouze jim,“ vzpomíná Zuzana Rolenčíková.

Od té doby uteklo hodně času. „Je to už hodně dlouho, co jsme spolu pracovaly, ale když dnes na ni koukám, tak se mi hrozně líbí, jak servíruje, jak při své výšce chodí do balónů a jak zvládá pohyb po kurtu. Je na ní vidět dřina, velká kondice a síla. Jak už jsem říkala, myslím, že spojení s trenérem Kotyzou byl pro Karolínu velmi dobrý tah,“ myslí si její první trenérka.