Roudnické zařízení je v Ústeckém kraji v pořadí osmé nové nebo rekonstruované. „Cítíme, že ve zdravotnických službách je modernizace záchranné služby jednou z priorit Ústeckého kraje, a velmi si toho vážíme. Naše posádky tak získávají moderní prostředí a vybavení, které nemá srovnání s tím původním," uvedl v úvodu slavnostního aktu Ilja Deyl, ředitel ZZS Ústeckého kraje.

„Otevřením této stanice se zkrátí dojezdové vzdálenosti nejen pro zásahy po nehodách na dálnici, ale pro celé Podřipsko. Ošetřit pacienty včas a dopravit je k další péči je to nejdůležitější. Záchranářům přesto přeji co nejméně ostrých výjezdů," vyzdvihl význam stanice v blízkosti dálnice D8 hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Výjezdová stanice byla postavena na pozemku města a jak investor, tak její provozovatel radnici za vstřícnost při hledání parcely poděkovali. Objekt má vlastní čistírnu odpadních vod a tepelné čerpadlo.

Stavební investice do nové výjezdové stanice činila 17,8 milionu korun. Stavba byla zahájena v srpnu loňského roku, na podzim pak na jeden měsíc přerušena z důvodu záchranného archeologického průzkumu.

Od 1. června je stanice v plném provozu. „Máme zde dvě záchranná perfektně vybavená vozidla, třetí v záloze. Ve dvanáctihodinových intervalech se ve službě střídá posádka lékař a záchranář řidič. Perfektní je i vybavení zázemí stanice," doplnila vedoucí lékařka stanice Olga Kačenková.

Zdravotnické záchranné službě Ústeckého kraje zbývá doplnit plán nových výjezdových stanic o Lovosice a Litvínov. V Lovosicích postup vázne na získání pozemku. „Krajský úřad si ho již před rokem vytipoval v sousedství nové stanice Hasičského záchranného sboru, ale jeho žádost na převod nebyla zatím vyřízena. Pozemek nám svým postavením vyhovuje, ale protože má špatné podloží, náklady na vybudování stanice budou vyšší než v Roudnici," doplnil Petr Severa, vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje.