Všichni prodejci přivezli do Litoměřic letošní novinky. Většinu z nich budou moci návštěvníci vyzkoušet při testovacích jízdách. V exteriérech jsou přistaveny nákladní automobily a traktory, v pavilonu D doplní expozici RC modelů motocykly. Výstavu doplní i sortiment motoristických doplňků.

Dnešní doprovodný program v amfiteátru zahajuje 2. ročník soutěže Balcancar cup v manipulaci vysokozdvižnými vozíky. Po poledni se divákům představí taneční kroužky DDM Rozmarýn, ve 13 hodin proběhne první biketrial show Tomáše Eibla, kterou zopakuje ještě po 15. hodině.

Dva vstupy po 13. a 15. hodině bude mít popo-rocková formace No Headache. Ve 14 hodin se v soutěžním bloku představí budoucí automechanici Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb.

Generální partnerství nad výstavou letos převzala společnost Gerhard Horejsek, která vedle prezentace svého zastoupení značkami vozů Škoda, VW a KIA zaštiťuje páteční Den s autosalony, sobotní Monte Carlo Roadshow a v neděli Volkswagen roadshow se srazem VW clubu. Všechny tři show jsou situovány do prostoru před správní budovou a v blízkosti pavilonu H, kde je stěžejní prostor pro představení vozů značek VW a KIA.

Vůbec první motoristickou show však je v pátek Cult cars show, což je sraz speciálně upravených vozů. „Při sobotní akci bude představena kompletní řada vozů Škoda v provedení Monte Carlo, osm z nich jsme připravili pro testovací jízdy.

Návštěvníci se můžou zapojit do tipovací soutěže o dva vozy Škoda a zájezd do Monte Carlo. Po návštěvě pavilonu H bych rád pozval zájemce do nového pavilonu S, kam jsme soustředili vozy Škoda," prozradil zástupce firmy Aleš Vondrák.

Sobota patří tradičně Mezinárodnímu srazu historických vozidel pořádaného VCC Velemín. Většina majitelů aut a motocyklů se po po 11. hodině vydá z výstaviště na soutěžní jízdu. V neděli si tu dají dostaveníčko motorkáři, kteří vyrazí z areálu na spanilou jízdu v pravé poledne.

Výstaviště je otevřené od 10 do 17 hodin.