Při zábavě si odložil svou peněženku a nevěnoval jí patřičnou pozornost. Toho využil neznámý lapka, který si jí v nestřeženém okamžiku přivlastnil. Muž tak přišel o 650 korun a veškeré osobní doklady.

Také v Litoměřicích přijali v pátek večer policisté oznámení o krádeži ze dvou restaurací. Návštěvníky nočních podniků okradl v nestřeženém okamžiku neznámý lapka. V obou případech šlo o mobilní telefony, které jim kdosi odcizil z kapes ošacení. Hodnota odcizených telefonních přístrojů byla vyčíslena na v jednom případě na 6 tisíc a v druhém na 13 tisíc korun.

Při nakupování zboží byla v pátek odpoledne okradena zákaznice roudnického nákupního centra. Doplatila na svou neopatrnost, neboť si peněženku odložila do nákupního vozíku a věnovala se výběru zboží. Chvilky nepozornosti využil neznámý lapka a zmocnil se peněženky s finanční hotovostí, osobními doklady a dalšími cennostmi v hodnotě přesahující 5 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.