Bylo vyhlášeno celostátní pátrání a ihned bylo zahájeno intenzivní pátrání po odcizeném vozidle. Policisté z Litoměřicka ve spolupráci s policisty z Mělnicka byli zanedlouho hledanému vozu na stopě.

„Řidič odcizeného vozidla nedodržoval při jízdě dopravní předpisy a došlo k poškození odcizeného auta při několika karambolech. Vozidlo i s osádkou bylo nakonec zastaveno na jedné z komunikací na Podřipsku," uvedla Pavla Kofrová.

Krádež vozidla má na svědomí 23letý muž z Roudnicka, který vozidlo řídil. Zda se protiprávního jednání dopustily i další dvě osoby, které se ve vozidle nacházely, je předmětem dalšího šetření.

„Následně se ukázalo, že 23letý Roudničan má na svém kontě vícero prohřešků. Navíc se uvedeného jednání dopustil, ačkoliv byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen," řekla policejní mluvčí.

V pátek si převzal obvinění pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Byl dán podnět k návrhu na vzetí do vazby obviněného.

V případě soudem uznané viny hrozí Roudničanovi až osm let vězení.