V dalším díle pravidelného podcastu Deníku „Evropa pro Čechy” s evropským editorem Deníku Lubošem se po ministrech české vlády Janu Lipavském a Mikuláši Bekovi a místopředsedkyni Evropského parlamentu Ditě Charanzové dostáváme k dalšímu zajímavému hostu, vlivné české eurposlankyni Michaele Šodrové.

Michaela Šojdrová se mimo jiné členkou mocného zemědělského výboru Evropského parlamentu, který se zabývá tou částí působení Evropské unie, do které se stále dává z evropského rozpočtu nejvíce peněz. Evropská komise by v tomto roce měla předložit návrh, jak označovat evropské potraviny takzvaným nutri skóre, jež by podobně jednoduše písmeny A až E, barevně odlišenými, dávalo zákazníkovi najevo, zda si kupuje zdravou, nebo nezdravou potravinu.

Ačkoli velká část zdravotníků to doporučuje například jako dobrý způsob boje proti obezitě, z hlediska českých zemědělců a potravinářů to dobrý nápad není. Jaké jsou jejich argumenty a jak se na to dívá Michaela Šojdrová, o tom a o mnohé dalším je tento díl podcastu Evropa pro Čechy.

Podcast Deníku „Evropa pro Čechy“ o dění nejen v Evropské unii vysíláme už třetím rokem každou středu ve 12:00. Pořadem provází evropský editor Deníku Luboš Palata.