Mariánský kostel Křešice

Již počtvrté se zpívalo v Mariánském kostele v Křešicích, tentokrát především za přispění učitelek a pana učitele z křešické školy. Dále rodičů žáků školy, členů spolku Pro Zahořany a křešické komunity včetně pana starosty Kovaříka, některých zastupitelů a pana faráře Stříže, který nám laskavě jako každoročně propůjčil poutní kostel. Účast byla asi 60 – 70 lidí.

Ondřej Štědrý


Náves Kyškovice

Již podruhé jsme se zúčastnili akce Česko zpívá koledy a zpříjemnili si tak čas adventu. Letos jsme se nesešli v tak hojném počtu, bylo nás zhruba 20. Na naší malou vesnice je to i přesto hezký počet. Zpívání jsme si zpříjemnili popíjením svařáku a vypuštěním lampiónu štěstí, na který si jak děti, tak dospělí napsali svá tajná přání. Přeji všem krásné Vánoce a šťasný nový rok.

Tereza Moravcová


Mšené - lázně

I my jsme se zúčastnili této krásné celorepublikové akce! Ve spolupráci místní základní školy (jejího pěveckého sboru) a Lázní Mšené pod vedením pana F. Ocha bylo zorganizováno předvánoční setkání se zpěvem koled. Žáci pod taktovkou Mgr. Radky Doškové zazpívali (za doprovodu diváků) nejkrásnější české koledy, které se rozezněly ve stejný okamžik na více místech po celé České republice. Všichni jsme ocenili moc hezký nápad a vánočně naladěni jsme se poté rozešli do svým domovů :o)

J. Bížová


Domov pro matky s dětmi Litoměřice

V našem domově se akce zúčastnilo 6 maminek a 6 dětí. S ohledem na soukromí klientek posíláme pouze jeden snímek.

Ivana Jelínková


Hrobce, Rohatce

V Hrobcích zpívalo na návsi u vánočního stromu celkem 24 lidí. V Rohatcích se zpívalo v Kapli Všech Svatých, kde se sešlo celkem 50 lidí. Zpívaní jsme si v obou vesničkách zpetřili malými ohňostroji a teplým čajem na zahřátí.

Hana Šavelová


Polepy

Již druhým rokem jsme se zúčastnili v naší obci, společně s celou republikou, akce Česko zpívá koledy. Nejen, že jsme se sešli a zazpívali, ale potkali jsme se s lidmi, které často nepotkáváme. Při výborném svařáčku, čajíčku a klobáse jsme si všichni večer užili. Tato akce se v dalších letech stane tradicí. Zpívání se konalo na návsi u vánočního stromečku. Byla otevřena kaplička, kde byl vystaven Betlém, který vyrobily děti z keramického kroužku Polepáček. Zajištěno bylo občerstvení zdarma a zároveň se vybíraly peníze na Dětský domov v Litoměřicích.

Hasiči Polepy a Polepáček


ZŠ praktická Roudnice nad Labem

V roudnické škole se nás sešlo 50.


Dětský domov Litoměřice

Dětem i vychovatelům se akce opět velmi líbila.

Iveta Donovalová


Vetlá

Akci jsme si opravdu užili. Sešlo se nás 35 včetně asi deseti dětí. Nechyběl svařáček ani cukroví. Zakončení sešlosti proběhlo v teple knihovny. Bylo to milé.

I. Brožová