Nabídku určenou dětem ve věku od šesti do 10 let z města a okolních obcí, které zajímá historie, letos opět rozšiřuje Kulturní zařízení města.

To pro ně připravilo na týden od 15. do 19. srpna další příměstský tábor, tentokrát s programem nazvaným Po stopách českých králů. Kromě denního pobytu ve městě od 7.30 do 16.30 hodin jsou pro účastníky připraveny dva výlety, jeden na Říp, druhý na Peruc. V poplatku za tábor je zahrnut materiál k tvorbě, vstupenky do památek a kulturních institucí, pitný režim a teplé obědy. Děti je možné registrovat do konce července na tabor@kzm-roudnicenl.cz.

Další nabídkou, zejména pro tvořivé děti v podřipské metropoli, jsou letní výtvarné dílny v Galerii moderního umění. Zájemci se můžou zúčastnit celého pobytu od 2. do 8. srpna, nebo třeba jen vybraných dnů.

Pro pohybu milovné děti a mládež je během prázdnin otevřen Tyršův stadion. Výjimkou jsou dva týdny, kdy zde TJ Sokol pořádá ve dnech 25. až 30. července příměstský tábor tenisové akademie a ve dnech 22. až 28. srpna atletické soustředění.