Na dlouholetou tradici ČAC od roku 2012 navazuje Veslařský klub Roudnice nad Labem, který má zázemí právě v historické loděnici. Jeho členové se strachují, jak ještě dlouho.

Loděnice s dalšími nemovitostmi včetně letního koupaliště, zapsané na listu vlastnictví 524 pro katastrální území Vědomice, byly totiž zařazeny do dražby, která proběhne 26. října od 14 hodin v dražební místnosti zdejšího územního pracoviště Finančního úřadu pro Ústecký kraj.

„Chceme, aby veslařský areál dál sloužil veslařům a letní koupaliště mohlo být upraveno pro potřeby našich obyvatel. Proto středeční zastupitelstvo rozhodlo, že se město zúčastní vyhlášené dražby a pokusíme se nemovitosti získat do svého majetku," uvedl Vladimír Urban, starosta Roudnice nad Labem.

Veslařský klub neživoří, má zhruba 40 členů a věnuje se hlavně mládeži, loni získal jeden titul mistra ČR.

„Máme výsledky, předminulou sobotu jsme pořádali už 22. Memoriál Františka Vrby ve sprintech za účasti 350 závodníků. Je těžké myslet na budoucnost, když sídlíme pět let v objektu, kde není jistota, jestli nás zítra někdo nevypoklonkuje. Pokud město uspěje v dražbě, věřím, že nás tu nechá v pronájmu a budeme zde moci rozvíjet neziskovou činnost," dodal Vladimír Procházka, předseda veslařského klubu.