Od 10. hodiny do školy proudily davy bývalých absolventů, hostů a ostatních přátel. Na každého dýchla atmosféra studentských let dávno minulých i současných. V budově si návštěvníci mohli v jednotlivých učebnách prohlédnout expozice věnované historii školy, stávajícím oborům, sportovním úspěchům, spolku přátel koní a jiné. Již při samotném vstupu do vestibulu návštěvníky přivítali, byť jen na fotografiích, všichni ředitelé školy. K památníkům obětí první a druhé světové války z řad studentů a pedagogů školy byly položeny nádherné věnce.

Sešli se pozvaní hosté v čele s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem, náměstkyní hejtmana Janou Vaňhovou, starostou města Roudnice n. L. Vladimírem Urbanem, zástupcem Ministerstva školství Vladimírem Kriegem, zástupci obecních úřadů, škol, firem a podnikatelů. V příjemném duchu proběhlo setkání bývalých zaměstnanců. Mísily se zde všechny generace. Osmdesátiletí absolventi si oslavy společně užívali se studenty současnými, náctiletými.

Mnozí navštívili Školní statek ve Vědomicích, kde si prohlédli zázemí Fotbalové farmy a připravené expozice.

Na slavnostně vyzdobeném nádvoří, s posezením připraveným pro dvě tisícovky hostů, všichni ochutnali grilovaného býka, pečená selata a jiné lahůdky, které byly zajištěny v několika dalších stáncích. Pivo teklo proudem a vypily se litry vína, které bylo pro tuto zvláštní příležitost vydané s etiketou 150. výročí.

V pravé poledne zazněla státní hymna a ředitel školy VOŠ a SOŠ Josef Nehyba srdečně přivítal všechny návštěvníky.

Příjemným zpestřením byla taneční vystoupení a přehlídka společenských i svatebních šatů. Všechny přihlížející zaujala úchvatným jezdeckým vystoupením absolventka školy Markéta na svém koni Fandovi, oděna do svatebních šatů. Kolem desáté hodiny večerní zaměstnanci školy vypustili 15 lampionů přání, za každé desetiletí existence školy jeden.

Poslední lampion vystoupal k nebi z rukou ředitele školy a jeho zástupkyně Sáši Nelibové. Vrcholem majestátních oslav byl velkolepý půlnoční ohňostroj podbarvený nádhernou hudbou. K pohodové atmosféře a poslechu hrála kapela Pozdní sběr, navečer zazpíval i kolega všech přítomných pedagogů Martin Maxa, večer to rozjela kapela Beatles revival a do pozdních ranních hodin hrál výborně Elmex. Každý si zde našel to své.

Příchozí si mohli v několika stáncích zakoupit upomínkové předměty věnované výročí školy. Největší chloubou je zajisté almanach, který rekapituluje průběh celých 150 let školy, jak písemnou, tak fotografickou dokumentací. Almanach a upomínkové předměty vztahující se k tomuto velkolepému výročí lze i nyní zakoupit ve škole.

Vedení školy spolu se svými zaměstnanci organizaci akce bravurně zvládlo. Oslav se zúčastnilo několik tisíc hostů. Dojemná jsou děkovná vyjádření a pozitivní ohlasy mnoha zúčastněných. Celá tato významná akce předčila všechna očekávání!