Některé obce, školy či spolky se připojí k našemu Deníku, aby se zapojily do tradiční akce Česko zpívá koledy 14. prosince v 18 hodin. Vánoční atmosféru naladí i vánoční koncerty, výstavy a jarmarky a trhy.

ROUDNICE NAD LABEM – Adventní trhy proběhnou 4. a 5. prosince na Husově náměstí od 10 hodin, první den se navíc uskuteční v Řípu prodejní výstava spojená s kulturním programem. Méně obvyklé jsou zpěvy na Labi, při kterých se 8. prosince od 17 hodin na lodi proti budově Povodí Labe představí pěvecký sbor roudnického gymnázia a BONUS kvarteto.

LOVOSICE – Kulturní středisko s městem pořádají na Václavském náměstí víkendové vánoční trhy. V sobotu 26. listopadu od 11 hodin s kulturním programem, v neděli navíc s živým betlémem. Do soboty je ve staré radnici instalována tvořivá prodejní výstav sdružení Šance.

ŠTĚTÍ – Blížící se svátky si připomenou návštěvníci při rozsvícení vánočního stromu na Novém náměstí 1. prosince od 15.30 hodin. Zazní vánoční koledy a písně v podání Úštěckého pěveckého sboru a Dětského pěveckého sboru ZUŠ Štětí, zahraje Pozdní sběr a Podřipský žesťový kvintet.

TEREZÍN – Vánoční jarmarky pořádá domov seniorů Kréta 1. prosince od 14 hodin, 3. prosince Svobodná ZŠ od 17 hodin v areálu místní základní školy. V Kavalíru 2 proběhnou první Vánoce v pevnosti. Od 10 do 16 hodin si návštěvníci vyslechnou koledy, povídání o vánočních tradicích, shlédnou živý betlém, děti se můžou zapojit do dílniček a všichni se pak pobaví u čertovského reje sapérů. Adventní jarmark pořádá tuto neděli také Camphill v Českých Kopistech.

LIBOCHOVICE – Adventní trhy pořádá město 26. listopadu při rozsvícení vánočního stromů na Náměstí 5. května. Ve stejný den bude otevřena floristická výstava firmy ANETTE doplněná o práce místních fotografů, která potrvá ve sklepní domu U Tří Lip až do 11. prosince.

ÚŠTĚK – Příznivci jarmarků se můžou těšit na 17. prosince, kdy historické centrum města zaplní stánky a program 16. Úštěckého jarmarku.

TŘEBENICE – Kulturní komise města připravila adventní jarmark na 26. listopadu od 13 hodin na Paříkovo náměstí. V doprovodném programu se představí nejen třebenické děti, mládež a ženy, ale také obyvatelé Dětského domova v Dlažkovicích a podřipský harmonikář Pavel Erich.

BOHUŠOVICE N.O. – Město pořádá 27. listopadu od 15.30 hodin na náměstí rozsvícení stromu a poté v sále městského úřadu divadelní představení a na závěr mikulášskou nadílku.

HOŠTKA – Městská kulturní komise pořádá 28. listopadu od 17.30 hodin rozsvícení vánočního stromu s vystoupením dětí z místní ZŠ a MŠ. Na sále radnice odpoledne proběhne vánoční burza pořádaná spolkem Českého svazu žen.

VELEMÍN – Vánoční jarmark proběhne 26. listopadu od 14 hodin v prostorách místní základní a mateřské školy.