„Městu byla letos přiznána dotace ve výši 13,5 milionu korun z rozhodnutí  ministerstva pro místní rozvoj. Ta by měla pokrýt náklady na zateplení a opláštění objektu, což by mu mělo zajistit energetickou pohodu. V současné době se vypisuje výběrové řízení na zhotovitele této akce. Se zateplením souvisí připravenost na vybudování zařízení uvnitř haly, které tuto pohodu bude realizovat. I na tuto akci už máme  připravenu dokumentaci," uvedl místostarosta města Zdeněk Kubínek.

Od vybudování vzduchotechniky, tepelného čerpadla a rekuperace se očekávají velké úspory za energie. Na akci město mohlo získat dotaci od ministerstva školství, ale vzhledem k nepřipravenosti dokumentace šanci propáslo.

„Začalo nové plánovací období a my se budeme snažit využít některý vyhlášený dotační titul. Pokud se to nepodaří, budu se snažit doporučit zastupitelstvu zařadit do rozpočtu takovou sumu, aby rekonstrukce mohla být realizována s malou dotací už v příštím roce. Ideální by bylo, kdyby se obě akce uskutečnily ve stejném termínu," vysvětlil místostarosta.