Akci pro návštěvníky připravili po loňském úspěšném nultém ročníku manželé Šílovi z Roudnické vinotéky ve spolupráci s Místní akční skupinou Podřipsko a portálem Středohoří-Podřipsko.cz. Akci podporuje Vinařský fond České republiky a Destinační agentura České středohoří.

Návštěvníci Roudnického koštu budou mít jedinečnou možnost ochutnat a objevit vína a vinaře z litoměřické a mělnické vinařské podoblasti. Akce by měla milovníkům vína dokázat, že i v Čechách se vyrábějí velice kvalitní a zajímavá vína. V průběhu koštu se budou konat prohlídky roudnického vinařství a románského hradu z 12. století.

Během koštu proběhne i anketa o titul Vinař Roudnického koštu. O vítězi rozhodnou samotní návštěvníci akce. Každý návštěvník bude moci dát hlasovací kupon pouze tomu vinaři, který ho během akce nejvíce zaujal svými víny.

Zároveň s Roudnickým koštem se na nádvoří zámku budou od 14 hodin konat volně přístupné SELSKÉ SLAVNOSTI,s atrakcemi pro děti, kulinářskými stánky, ale hlavně s bohatým kulturním programem, který vyvrcholí koncertem Václava Neckáře. To je pro veřejnost další důvod, proč strávit příjemný den v prostorách roudnické dominanty. Slavnosti se konají pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka a za podpory Ústeckého kraje.

Program a další informace na www.roudnicky-kost.cz. Najdete zde také video a fotogalerii z loňského 0. ročníku.