Dotaci od 254 tisíc do 400 000 korun získají města Třebenice a Úštěk a obce Hrobce, Keblice, Křesín, Křešice, Prackovice nad Labem, Vrbičany a Záluží. Většinou se jedná o výstavbu dětských a volnočasových hřišť.

Například město Úštěk obdrží 381 tisíc na pokračování úpravy parku v lokalitě vedené od nádraží pod městské hradby.

„Na akci, rozdělenou na dvě etapy, máme zpracovanou studii, v úštěckém parku vysadíme novou zeleň a trasu doplníme prvky mobiliáře,“ Pavel Kundrát, starosta města.

Pomocí dotací bude moci opravit sakrální stavby Velemín a Křešice, vzdělávací akademii pro své členské obce uspořádá INTEGRO – západ Českého středohoří – Poohří.

OPRAVY ŠKOL I ULIC

Ve třetí výzvě k podpoře oprav místních komunikací uspěly Bechlín, Býčkovice, Dušníky, Libkovice pod Řípem, Straškov – Vodochody, Třebušín a Vrbice – Vetlá. „Díky dotaci jednoho milionu korun můžeme v místní části Předonín rekonstruovat vozovku v ulici u mateřské školy až k výjezdu na průjezdovou komunikaci. Mimo to máme v plánu přímo v Bechlíně opravu chodníku a silnice kolem kulturního domu a ve směru k nové zástavbě,“ vysvětlil Alexander Suchý, starosta Bechlína.

Ministerstvo pošle 600 tisíc korun na účet Vědomic, a to za získání Bílé stuhy v loňské soutěži Vesnice roku. Tyto prostředky jsou určeny na výstavbu hasičského cvičného hřiště a hřiště na pétanque.