Napilno tak měli zejména hasiči. Ti vyjeli v noci a ráno celkem k 13 událostem způsobeným právě noční bouřkou.

"Na devíti místech hasiči odstraňovali spadlé stromy nebo větve a ve čtyřech případech vyjely k čerpání vody," vysvětlil za hasiče Lukáš Marvan.

VĚTEV SPADLA NA TROLEJE

Nejvíce práce měli na Ústecku, kde zasahovali u šesti událostí. "Hasiči čerpali vodu na Střekovském nábřeží, kde byly ucpané kanály, pod viaduktem v Drážďanské ulici v Krásném Březně voda sama odtekla. Odstraňovali také nalomený strom v kempu v Chabařovicích, spadlý strom na komunikaci v Ryjicích, tři spadlé stromy na silnici v Povrlech a větev spadlou na dráty trolejí v Krásném Březně," popsal Marvan.

Na Děčínsku vyjely jednotky k čtyřem událostem. Zanesené byly kanály pod viaduktem v Krokově ulici v Děčíně. A také v Boleticích nad Labem, kde byla zatopená silnice. V Hřensku spadl vzrostlý buk na garáže a auto. U Kerhartic spad strom na silnici.

V Teplicích čerpali hasiči vodu ze silnice v Nákladní ulici, kde příval vody zanesl kanálové vpusti. V Řetenicích spadla bříza na vozovku.

"Valilo se to od Ústí a to je horší, než když to přijde přes hory z Německa. Nebyla to jedna bouřka, ale hned několik. Kanál na rohu u školy byl úplně zanesený, soused ho pročistil," uvedl Milan Bubla z Proboštova u Teplic.

Na Litoměřicku spadl strom na silnici u obce Mšené-lázně. V Chomutově odstrańovali hasiči strom, který spadl vozovku v Blatenské ulici.